Branddeuren met vloeistofkering als eerste getest door Efectis

Brandwerendheid deuren niet beperkt door combinatie met vloeistofkering.

De vloeistofkering gekoppeld aan de brandwerende overheaddeur geeft één gecombineerde oplossing zonder daarin het gebruik en de brandwerendheid van de deuren te beperken.

Door de constructie, als eerste producent, op beide eigenschappen te testen in samenwerking met Efectis, kan de brandwerendheid en de vloeistofdichtheid worden gegarandeerd. Deze unieke oplossing zorgt voor een veilige en gecertificeerde toepassing bij bedrijven die moeten voldoen aan de publicatiereeks gevaarlijke stoffen (PGS 15).

Combinatietest

 
Branddeuren in de PGS 15 moeten volgens de richtlijnen voldoen aan de hoogste classificatie, de EI1. Deze classificatie is alleen te behalen door een daadwerkelijke brandtest volgens de EN1634-1. Door nu ook de vloeistofkering te testen gecombineerd met de brandwerende overheaddeur, in samenwerking met Efectis/TNO, is er aangetoond en onderschreven dat dit geen gevolgen heeft voor de brandwerendheid.

Daarnaast is er tijdens de 5 testen, waarvan de langste 240 minuten duurde, aangetoond dat de vloeistofdichtheid van de vloeistofkering is behouden. De testresultaten tonen aan dat de vloeistoflekkage 0,15 liter per strekkende meter per uur is (0.15 l/m1/uur). De vloeistofkering is standaard al leverbaar tot een hoogte van 1000 mm.

Uniek

 
Vooruitlopend op de nieuwe PGS 15 publicatie met daarin ook de eis dat er in deze ruimten een voorziening moet worden getroffen tegen de lekkage van schadelijke stoffen in het milieu en ter voorkoming van branddoorslag via de vloeistoffen, loopt Protec Industrial Doors dus ver vooruit met deze oplossing. Deze oplossing is op dit moment uniek en als eerste daadwerkelijk getest door Efectis.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie