Metaglas schuifloket 60 minuten brandvertragend

Mefistop schuifloket beschermt vluchtwegen tegen brand.

Het Mefistop schuifloket van Metaglas is onlangs getest op brandvertraging. De proef slaagde glansrijk met een brandvertraging van maar liefst 60 minuten, waardoor het loket uitermate geschikt is bij brandcompartimentering en bescherming van vluchtwegen.

Het stalen loket met twee horizontaal schuivende delen is uitgebreid getest door Efectis in Rijswijk, het centrum voor brandveiligheid. Door de toepassing van o.a. gelaagd glas met een brandwerende folie behaalde het Mefistop schuifloket een brandvertraging van ruim 60 minuten.

Unieke prestatie

 
Dankzij de uitstekende brandwerende eigenschappen is het Mefistop loket uitermate geschikt voor het beschermen van vluchtwegen tegen brand in projecten met brandcompartimentering. De veiligheid bij het ontstaan van brand neemt hierdoor aanzienlijk toe.

Slank profiel

 
Mefistop loketten staan niet alleen garant voor optimale veiligheid, maar bieden dankzij de slank gedetailleerde profielen tevens grote openheid. Door de slanke maar sterke profielen is het mogelijk loketten met grote afmetingen te maken. Maar ook kleinere loketten bieden door de slanke profielen maximale openheid. Naast brandwerend zijn Mefistop loketten tochtwerend en geluiddempend.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie