Frisse scholen presteren beter

Dat weet ClimaRad al lang

Recent onderzoek door Bureau Nieman in opdracht van Agentschap NL heeft aangetoond dat scholen bij nieuwbouw meer aandacht besteden aan het binnenklimaat. Naast energiebesparing tonen de plannen opvallend veel aandacht voor de kwaliteit van het binnenklimaat.

[bron Agentschap NL]
 

Het is inmiddels algemeen bekend dat het binnenklimaat van scholen direct van invloed is op de prestaties van zowel de leerlingen als de leerkrachten. Maar een slecht binnenklimaat is niet alleen van invloed op de leerprestaties!
Uit onderzoek blijkt dat in een gezonde werkomgeving het kortdurende ziekteverzuim met wel 25% kan dalen. Daarnaast levert een uitgebalanceerd ventilatiesysteem een beperking van het energieverbruik op. Frisse scholen presteren dus beter: de leerprestaties toe, terwijl het ziekteverzuim en het energieverbruik omlaag gaat.

 
Dat frisse scholen beter presteren weet ClimaRad al lang. Al voor menige school heeft dit bedrijf bijgedragen aan deze vooruitgang. ClimaRad is ontworpen voor scholen en met het ClimaRad School Ventilatie Systeem SVS wordt op een eenvoudige manier een volledig frisse school gerealiseerd; bij nieuwbouw, maar ook bij renovatie.

 

Hoe werkt het?
Per klaslokaal wordt één ClimaRad SVS gemonteerd. Een ClimaRad SVS bestaat uit 1 ClimaRad Master en 3 ClimaRad slave units. Hiermee wordt 4 x 125 = 500 m3/hr geventileerd op basis van energiezuinige warmteterugwinning; uiteraard CO2 gestuurd.
De toestellen hebben de mogelijkheid tot koele zomernachtventilatie en kunnen optioneel worden opgenomen in het Gebouw Beheer Systeem. Het ClimaRad SVS kan worden ingesteld op de gewenste luchtkwaliteit.
De gangen worden geventileerd door middel van afzuiging via 2 dakventilatoren met een gezamenlijke capaciteit van 2000 m3/hr. Toevoer vindt plaats via de klaslokalen bijvoorbeeld door geluiddempende deurroosters.

 
Voordelen

  1. ClimaRad bespaart energie.
    Ventileren kost energie. Met ClimaRad wordt het energieverlies echter tot een minimum beperkt. ClimaRad is dan ook het enige lokale vraaggestuurde ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Door deze eigenschappen kan circa 30% op de stookkosten worden bespaard.
  2. ClimaRad is tochtvrij
    Het toevoeren van grote hoeveelheden koude buitenlucht (natuurlijk of mechanisch) veroorzaakt tocht en wordt als oncomfortabel beschouwd. Door de toepassing van warmteterugwinning wordt koude buitenlucht altijd voorverwarmd.
  3. ClimaRad ‘s zomers
    In de warme zomermaanden helpt ClimaRad de klaslokalen koel te houden. Met de functie 'koele lucht' kan het klaslokaal in de nachtelijke uren met frisse buitenlucht worden afgekoeld. Daarnaast zorgt de vraaggestuurde regeling ervoor dat niet onnodig warme buitenlucht wordt binnengehaald.
  4. ClimaRad is simpel
    ClimaRad is flexibel toe te passen. Doordat lange luchtkanalen ontbreken, kan ClimaRad eenvoudig achteraf in een bestaand schoolgebouw worden aangebracht. In een nieuw schoolgebouw kan aanzienlijk op de bouw kundige kosten worden bespaard.
Informatie

Meer informatie kunt u aanvragen via onderstaande oranje button.
Wilt u specifieke informatie voor de toepassing in een project? Vult u dan ook de informatieaanvraag in en één van de technische adviseurs van ClimaRad  neemt contact met u op.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie