FERMACELL vlieringvloerelement bespaart energie

Vlieringvloerelement maakt korte metten met energieverlies.

Toepassing van het nieuwe Vlieringvloerelement van FERMACELL is de meest efficiënte manier om energie te besparen.

In een ongeïsoleerde woning verdwijnt zo’n twintig procent van de warmte via het dak of de zoldervloer naar buiten. Daar maakt het Vlieringvloerelement korte metten mee.

Onmiddelijke besparing

Het Vlieringvloerelement kan direct op de ongeïsoleerde planken of betonnen vlieringvloer worden gelegd. Een element bestaat uit een 10 mm dikke FERMACELL gipsvezelplaat met daaronder een polystyreen isolatieplaat met een dikte van naar keuze: 60, 110 of 140 mm. Dat is goed voor een isolatiewaarde tot Rd 4,03 m2 K/W, bij het dikste element. Dit levert onmiddellijk een besparing op in het verwarmen en koelen van de woning.

Toepassing

Het formaat van de Vlieringvloerelementen is met 50 x 100 cm handzaam. Ze zijn licht en passen eenvoudig door elk vlieringtrapgat. De platen zijn eenvoudig te leggen dankzij een praktisch veer/groefsysteem. Lijmen of schroeven is niet nodig.

Resultaat

Het eindresultaat is een sterk, belastbaar en direct beloopbaar vloeroppervlak. De ruimte is geschikt om te worden gebruikt voor opslag. Wie later besluit de vliering tot woonruimte te verbouwen, moet de vloer met nog een laag FERMACELL gipsvezelplaat versterken.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie