Roofwalker daktegels zorgen voor veilige looppaden op platte daken.

Zoals bekend dient op elk plat dak waar werkzaamheden worden verricht, een veilige zone zichtbaar aanwezig te zijn.

Om als veilig te worden aangemerkt moet de betreffende zone wel duidelijk gemarkeerd zijn om vergissing uit te sluiten.
Het verblijf op het dak wordt nog veiliger wanneer duidelijke looppaden zijn aangebracht. Welltrading BV speelt hierop in met een stevige, uit gerecyclede kunststof samengestelde daktegel: de Roofwalker.

Kenmerken

De tegels meten ca. 100 x 60 x 3 cm en zijn zwart met duidelijk contrasterende gele biezen aan de beide lange zijden. Het tussen de biezen gelegen gedeelte aan de bovenzijde is voorzien van een zogenaamd tranen patroon om de stroefheid te vergroten omwille van de veiligheid.
De tegels zijn aan de onderzijde voorzien van een profiel om de waterloop niet te verstoren maar ook voor de drukvereffening, de wind heeft er geen vat op terwijl het gewicht beperkt is gebleven tot 18 kg. Dat maakt dat de tegels rechtstreeks op de dakbedekking kunnen worden gelegd en er aldus looppaden kunnen worden aangelegd die de dakbedekking ontzien.
Daarnaast kan de Roofwalker de veilige zone markeren. Voor personen die een dak inspecteren of aan op het dak aanwezige installaties moeten werken, is de Roofwalker een zeer praktische oplossing.

Duurzaam

De kunststof die gebruikt is bij de vervaardiging van de Roofwalker, heeft zijn duurzaamheid al bewezen in de Weg en Waterbouw, mede doordat het rotvrij is. De Roofwalker is getest conform NEN6702 (NEN6702:TGB 1990: Belastingen en vervormingen).

Voordelen
  • snel te plaatsen;
  • eenvoudige koppeling; losliggend op het dak;
  • gewichtsbesparing;
  • stroef oppervlak;
  • gele markering;
  • drainagekanalen aan onderzijde;
  • gerecycled materiaal.