Alle VELUX lichtkoepels dragen Politiekeurmerk Veilig Wonen

De lichtkoepels van VELUX voldoen aan de verplichte eisen van het BouwBesluit mbt inbraakwerendheid.

Op een aan- of uitbouw met een plat dak wordt voor daglichttoetreding vaak een lichtkoepel geplaatst. Door de opklimbaarheid van een aan- of uitbouw is het belangrijk dat de toegepaste lichtkoepel inbraakwerend is.

De lichtkoepels van VELUX voldoen als eerste in Nederland aan de verplichte eisen van het BouwBesluit met betrekking tot inbraakwerendheid.

Politiekeurmerk

Het extra glaselement met HR++ veiligheidsbeglazing direct onder de koepel zorgt er mede voor dat de VELUX lichtkoepels in aanmerking komen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen, zonder toevoeging van extra materialen, zoals een barrièrestang of traliewerk. Door de toevoeging van een aftimmergroef aan de binnenzijde kan de binnenafwerking perfect aansluiten op het plafond. De lichtkoepels zijn daarnaast voorzien van een verstevigde opstand die aan het dakbeschot wordt vastgeschroefd, zodat de lichtkoepels niet zomaar in zijn geheel te verwijderen zijn.

Inbraakwerend, hoogste isolatiewaarde én geluidsreducerend

Naast de inbraakwerendheid hebben de innovatieve VELUX lichtkoepels door het HR++ glaselement ook een thermische isolatielaag met een tot wel 63% hogere isolatiewaarde dan andere gangbare lichtkoepels. Ook zorgt de combinatie van de koepel en het glaselement voor een aanzienlijke vermindering van contactgeluiden (bijv. regen), namelijk 15 tot 18 dB minder dan bij de huidige standaardoplossingen.

Ook elektrisch ventilerende lichtkoepel met PKVW

De elektrisch ventilerende lichtkoepel met PKVW kan met een afstandsbediening worden bediend, maar sluit door de regensensor automatisch bij de eerste regendruppels. Optioneel kan ook een pasklaar op afstand bedienbaar elektrisch VELUX plissé gordijn op de VELUX lichtkoepels worden aangesloten.

 
Op www.velux.nl/lichtkoepel vindt u meer informatie over de VELUX lichtkoepel.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie