Betere gebouwen dankzij toepassing Slimline vloerconcept

Slimline Buildings brengt innovatief vloerconcept op de markt.

Slimline is een unieke combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer. Slimline is dunner, lichter en flexibeler dan alternatieve vloer- en plafondsystemen en wordt gekenmerkt door uitstekende geluidisolerende eigenschappen.

Dit maakt het Slimline-vloerconcept geschikt voor toepassing in onder meer kantoren, appartementencomplexen, woon-zorgcomplexen en bij bouwen op bestaande fundering.

Plafondplaat

Het Slimline-basiselement is een betonnen plafondplaat met ingestorte staalprofielen. De plafondplaat is ca. 70 mm dik en is meestal voorzien van leidingen, waarmee het plafond kan worden gekoeld en desgewenst verwarmd. Dankzij de dunne plaat wordt de ruimte snel gekoeld of verwarmd.

Installatieruimte

Eén van de eigenschappen van Slimline is de optimale bereikbaarheid van leidingen en installaties via de vloer. In de praktijk is er daardoor buiten de schacht minimaal tot geen cross-over met horizontale leidingen. Veranderen van de binnenruimte wordt hierdoor aanzienlijk vereenvoudigd.

Topvloer

De topvloer bij Slimline kan vast, flexibel of een combinatie van beide zijn. Een vaste vloer is over het algemeen voorzien van vloerverwarming om een beter binnenklimaat te realiseren. De topvloer wordt akoestisch ontkoppeld van de hoofddraagconstructie.

Recyclen

Het compacte en lichte vloersysteem van Slimline Buildings houdt de installatiewerken altijd gemakkelijk bereikbaar via de topvloer. Hierdoor kan een gebouw met relatief weinig ingrepen snel van functionaliteit veranderd worden. Bovendien is de vloer aan het einde van zijn technische levensduur vrijwel volledig te recyclen.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie