Trafodeuren gaan onopvallend op in natuurstenen gevel

‘Onzichtbare’ roosters en deuren in natuurstenen gevel WTC Almere.

Voor de technische ruimte van project WTC Almere wilde de architect een gevel van natuursteen creëren waarin ook deuren en roosters zijn verwerkt.

Merford leverde een maatwerkoplossing die zowel aan de esthetische als technische eisen voldoet.

Aanpassing deuren

De uitdaging was om trafodeuren te leveren die bekleed konden worden met natuursteen. Dit betekende een extra belasting van 45 kg per vierkante meter aan natuursteen. Vanwege dit extra gewicht ontwikkelde Merford een aangepast scharnierconcept voor de deuren. Daarnaast zijn de deuren zo aangepast dat de tegels ertegen bevestigd konden worden.

 
Om te zorgen voor ventilatie via de insteekvrije roosters is de natuurstenen bekleding voorzien van een groot aantal boorgaten. Het resultaat is een fraaie gevel waarbij de insteekvrije roosters en trafodeuren door de bekleding met natuursteen nog nauwelijks herkenbaar zijn en opgaan in het geheel.
Alleen het hang- en sluitwerk verraadt waar de deur zit.

Samenwerking en ontwikkeling

Merford Special Doors biedt architecten en andere opdrachtgevers grote ontwerpvrijheid op het gebied van vormgeving, uiterlijk, afmetingen, beslag en afwerking. In nauwe samenwerking met de architect kan zelfs een nieuwe deur of aangepast deurconcept ontwikkeld worden.

 
Hierbij werkt Merford nauw samen met alle betrokken partijen om te zorgen dat de oplossing voldoet aan alle esthetische en technische eisen. Ontwerpers zijn bij Merford aan het juiste adres voor esthetische maatwerkoplossingen voor specifieke deuren en roosters.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie