DPS biedt Technische Unie logistiek maatwerk

Technische Unie heeft Dynamic Picking System officieel in gebruik genomen.

Vanaf 2007 realiseerde Technische Unie in haar distributiecentrum in drie fasen een zeer geavanceerd Dynamic Picking System (DPS). Op 19 mei jl. werd dit geautomatiseerde orderpicksysteem officieel geopend.

DPS biedt Technische Unie meer mogelijkheden haar klanten te voorzien van logistiek maatwerk en haar distributiecentrum efficiënter te benutten. Daarnaast biedt het innovatieve systeem ruimte voor assortimentsgroei en een vermindering van de hoeveelheid verpakkingsmaterialen.

Besparing

Het DPS biedt onderdak aan bijna 60.000 verschillende artikelen. Deze artikelen worden opgeslagen in groene, kunststof bakken, die - afhankelijk van hun plaats in het proces - dienst doen als voorraad- of klantenbak.
Binnenkomende artikelen van leveranciers worden uitgepakt en in de groene bakken gedaan. Via een immens systeem van ruim 6,5 kilometer lopende banden, rollerbanen en paternosterliften wordt elke bak afgeleverd bij één van de robotkranen die tussen de stellingen van het DPS staan opgesteld.
Op termijn zullen steeds meer leveranciers hun artikelen direct in groene bakken gaan aanleveren, waardoor flink op het gebruik van verpakkingsmaterialen kan worden bespaard.

Ergonomisch

Voor het orderpicken brengt het DPS de bakken naar een van de 60 pickstations waar medewerkers de bestelling samenstellen. Bij elk pickstation staan voorraadbakken met zogenoemde snellopende artikelen, die steeds automatisch door het systeem worden aangevuld.
Langzaamlopende artikelen staan elders in het systeem opgeslagen en worden zonodig door automatische kranen naar het betrokken pickstation gebracht.
Voor de orderpickers biedt het DPS belangrijke ergonomische voordelen: de artikelen komen nu naar hen toe, waardoor ze veel minder hoeven te lopen, tillen en bukken. Inmiddels wordt ruim driekwart van alle orderregels via het DPS verwerkt.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie