Kanaalplaatvloeren brandveilig of niet?

Promat biedt aanvullende bescherming.

In 2007 woedde er een brand in een parkeergarage onder een appartementencomplex in Rotterdam.

De brand was aanleiding voor de branche-organisatie voor Betonfabrikanten in Nederland (BFBN) een onderzoek in te stellen naar de brandveiligheid van de daar toegepaste vloerconstructie met kanaalplaten.
Uit dit onderzoek bleek dat de aangenomen brandveiligheid van kanaalplaatvloeren niet in alle gevallen toereikend was. Vooral bij ingeklemde vloeren met een druklaag kunnen bij brand ernstige schades ontstaan.

Brandtesten

In samenwerking met REPPEL b.v. Bouwspecialiteiten zijn bij Efectis Nederland B.V. testen uitgevoerd met Cafco MANDOLITE CP2 brandwerende spuitpleister op een voorgespannen kanaalplaatvloer en de plaatmaterialen PROMATECT-H en PROMATECT-100. Deze geteste oplossingen kunt u direct toepassen in nieuwe en bestaande situaties.

Advies

De technische adviseurs van Promat BV geven u graag meer uitleg over de brandveiligheidsproblematiek met betrekking tot kanaalplaatvloeren en uiteraard ook over de diverse oplossingen die Promat BV beschikbaar heeft.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie