Polaris verlicht openbare ruimte efficiënt

Innovatieve, energiezuinige verlichting voor openbare ruimtes.

Een aantal Nederlandse bedrijven heeft kennis en kracht gebundeld om een nieuw type verlichting te ontwikkelen voor openbare ruimtes.

Het resultaat is een innovatief, energiezuinig en uiterst efficiënt LED-armatuur, genaamd ‘Polaris’.

Optimaal verlichten

De Polaris is een volwaardige vervanger voor een 8 Watt TL-armatuur. In de nieuwe armatuur zijn de sterke kanten van LED uitgebuit om optimaal energie te besparen. Zo functioneert LED feilloos bij lage temperaturen, waardoor het een zeer geschikte lichtbron voor buiten is. Ook kunt u LED’s naar behoefte aan en uit schakelen.
Een speciale lens in de armatuur stuurt het licht met een haast chirurgische precisie. Het resultaat: een zeer gelijkmatig verlicht vlak. De Polaris is leverbaar met een corridorlens voor gangen en galerijen, en met een squarelens voor portieken en entrees.

Optimaal besparen

Waarom een kelderruimte onnodig 24 uur per dag voluit verlichten? De Polaris kunt u standaard op een LOW level laten branden. Dit betekent: op circa 20% van de capaciteit.
Met een externe PIR, radar, tijdklok of trappenhuisschakelaar schakelt de Polaris over op HIGH level, alleen als dat écht nodig is. LOW level biedt een voortreffelijke evacuatieverlichting. De Polaris is ook leverbaar met ingebouwde schemerschakelaar.

Optimale veiligheid

Omdat de Polaris zeer gelijkmatig vlakken verlicht, is deze ook bijzonder geschikt als noodverlichtingsarmatuur. Bij netspanningsuitval schakelt de armatuur over op batterijvoeding met een brandduur van ruim 6 uur.
Aangezien batterijen slecht tegen kou kunnen, is de Polaris voorzien van een batterijverwarming, zodat zelfs bij buitentemperaturen van -20°C de batterijen nog hun capaciteit behouden.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie