Kingspan maakt duurzame en milieuvriendelijke isolatie mogelijk

Kooltherm heeft de hoogste isolatiewaarde van alle traditionele isolatiematerialen.

Bouwen met hoogwaardige isolatiematerialen wordt steeds populairder. En dat is niet verwonderlijk want de gebruiker bespaart niet alleen een hoop energie wat goed is voor het milieu, ook het woon- en werkcomfort stijgt.

Isolatie versus installatie

Isolatie is overal om ons heen. Omdat isolatie meestal onzichtbaar is, merken we dat bijna niet: het zit verwerkt in een constructie of achter een bekleding. Eenmaal aangebracht, werkt het efficiƫnt en stil. En continu; zolang het gebouw bestaat, blijft isolatie zijn werk doen. Daarbij garandeert Kooltherm zijn lambdawaarde.
Dat is een groot verschil met installaties. Deze verbruiken energie, zijn duur in aanschaf en gaan beperkt mee. Daarom zeggen adviesbureaus het volgende: pak eerst de schil van een gebouw aan, en kijk daarna pas naar installaties en dergelijke.

Energie besparen

In steeds meer nieuwbouw- en renovatieprojecten wordt gebruik gemaakt van Kooltherm van Kingspan Insulation. Kooltherm loopt voorop als het gaat om energiezuinig bouwen en duurzame materialen. De productie vergt weinig energie, en met de isolatieplaten wordt de meeste energie bespaard van alle isolatiematerialen. Dubbel profijt dus voor het milieu.

Kenmerken
  • duurzaam en milieuvriendelijk materiaal;
  • Kooltherm heeft vergeleken met andere materialen de hoogste isolatiewaarde;
  • minder materiaal nodig dankzij dunner isoleren; Kooltherm valt in milieuklasse 1 (volgens de NIBE-classificering);
  • op het gebied van milieu en duurzaamheid een goede tot zeer goede keuze.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie