Duurzaam isoleren met steenwol

Rockwool levert steenwol, een duurzaam isolatiemateriaal.

Rockwool levert één van de meest cruciale oplossingen om klimaatverandering het hoofd te bieden; isolatie die de energie-efficiëntie van gebouwen verbetert.

Rockwool isolatie is duurzaam en brandveilig. Rockwool isolatieproducten zijn uiterst vormvast, zakken niet uit en krimpen of schotelen niet. Hierdoor blijft de isolatie altijd perfect aaneengesloten en ontstaan er geen koudebruggen. Zo blijft de uitstekend isolerende kwaliteit constant hoog gedurende de gehele levensduur van een gebouw.
Rockwool isolatie is dan ook uitermate geschikt voor toepassing in energiezuinige bouwconcepten, waar optimale prestatie van de isolatie van belang is.

Recyclingfabriek

Rockwool heeft een uitgebreid retour- en recyclingsysteem opgezet voor het terugvoeren van steenwolresten voor hergebruik. Hiervoor beschikt Rockwool al sinds 1992 over een eigen recyclingfabriek. Rockwool bespaart zo circa 40% op haar grondstofverbruik en zorgt tegelijkertijd voor minder afval.

Recyclingservices

Via de Big Bag en containers worden de steenwolresten op de bouwplaats verzameld en afgevoerd. Het Knapzak concept zorgt voor gemak bij het scheiden en inzamelen van kunststof verpakkingsfolie. Ook de pallets waarop wij onze producten leveren, halen wij terug voor hergebruik.

Nu en in de toekomst

Voor Rockwool is duurzaamheid al meer dan twintig jaar een begrip. We maken dit o.a. waar met onze producten en systemen, recycling services en onze unieke recyclingfabriek.
Duurzaam ondernemen is en blijft een belangrijk speerpunt in de Rockwool strategie. Hierbij wordt continu gezocht naar nieuwe oplossingen om de energie-efficiency en het leefcomfort te verbeteren. Als marktleider kennen we onze verantwoordelijkheid en die willen we dan ook graag nemen. Nu en in de toekomst.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie