Milieu grote winnaar dankzij WeKa Daksystemen

EVALON® Solar dakbedekking zorgt voor milieuvriendelijk dak van firma Dollevoet.

Net als WeKa Daksystemen heeft Ad Dollevoet Expeditie & Transport het milieu hoog in het vaandel staan.

WeKa leverde voor de nevenvestiging van het transportbedrijf dakbedekking met geïntegreerde zonnecellen zodat voortaan de zon als energiebron wordt gebruikt in plaats van fossiele brandstoffen.
De dakbedekking met geïntegreerde zonnecellen beslaat vrijwel het gehele dak van het nieuwe distributiecentrum van Dollevoet. Het rendement van minimaal 50 KWh per m² is voldoende om twee belendende hallen en het kantoor van energie te voorzien. Het investeringsbedrag van bijna een half miljoen is een investering in de toekomst.

Voordeel

Toch is voor Ad Dollevoet het project geslaagd, omdat het milieu de grote winnaar is: een dak met zonnecellen scheelt maar liefst 200 ton CO2 uitstoot per jaar. En dankzij de belastingtechnische mogelijkheden voor Solarinvesteringen, verwacht Dollevoet, de investering toch nog in hooguit 10 jaar te hebben terugverdiend.
Uiteindelijk levert het onderhoudsarme dak met 25 jaar fabrieksgarantie en een minimaal verwachte levensduur tot 40 jaar op termijn ook financieel voordeel op.

Langdurige relaties

De achterliggende gedachte van Dollevoet om het milieu te sparen sluit precies aan bij de insteek van WeKa Daksystemen B.V. uit Giessenburg. Dit bedrijf werkt alleen met producten die zijn gericht en ontwikkeld voor de toekomst met duurzaamheid volgens het cradle to cradle principe.
WeKa richt zich op innovatieve producten en verwerkingsmethoden die vanaf het begin van de productie tot aan de verwerking na afbraak het milieu niet aantasten.
Duurzaamheid is ook terug te zien in geestelijke zin: langdurige zakelijke relaties, op basis van wederzijds vertrouwen, ervaren zowel Ad Dollevoet als WeKa Daksystemen als de beste zakelijke relaties.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie