Dakbedekkingsproducten ontvangen Europese Milieuproductverklaring

WeKa trots op ecologische certificering EVALON® en EVALASTIC®.

WeKa Daksystemen BV uit Giessenburg is importeur van o.a. EVALON® en EVALASTIC®. Deze solar dakbedekkingsystemen van de Duitse fabrikant Alwitra GmbH. zijn onlangs door het gerenommeerde Institut Bauen und Umwelt e.V. (IBU) toegekend met een Europese mili

WeKa is trots op deze ecologische toekenning, want ook voor hen is ecologisch en toekomstgericht bouwen belangrijk.

EVALON en EVALASTIC

EVALON® is een hoogpolymeerlegering uit ethyleen-vinyl-acetaat-terpolymeer (EVA) en polyvinylchloride (PVC). Het materiaal wordt los aangebracht met ballast, mechanisch bevestigd en met hete lucht homogeen aan elkaar verbonden of vastgeplakt als zelfklevende baan.
EVALASTIC® is een op EPDM gebaseerde volledig ecologische dakbaan die geen bitumen en chloor bevat. Bovendien geldt voor beide producten dat zij geen lood en cadmium bevatten of welke andere giftige substanties dan ook die het ecologisch systeem kunnen aantasten.

Milieuproductverklaring

De EPD van het IBU onderscheidt zich van andere milieuverklaringen door een veelomvattende evaluatie van een bouwproduct vanaf de samenstelling tot aan de afvalverwijdering, oftewel het principe van cradle tot cradle.
De onderscheiding met een milieuproductverklaring van het instituut houdt een onafhankelijke controle in en bewijst de kwaliteit van het product en de verantwoordelijkheidszin van het bedrijf op het gebied van duurzaam bouwen.

Solar dakbedekking

Weka Daksystemen importeert, naast de onderscheiden producten van Alwitra, ook de wereldwijd eerste elektriciteit producerende dakbedekking EVALON® Solar en het innovatieve PV-systeem SOLYNDRA® Solar.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie