Uitgebreid productonderzoek toont U-waarden van 1,3 tot 0,5 W/m2K aan.

Techcomlight heeft een extra geïsoleerd Solatube systeem ontwikkeld. Het daglicht kan door middel van de Solatube daglichtkoker elke plek binnenshuis verlichten.

De Solatube systemen hebben een uitstekende verhouding tussen de U-waarde en de licht- en warmtetoetreding. Het systeem brengt veel extra daglicht naar binnen zonder extra warmtetoetreding. Ook het warmteverlies is minimaal. De nieuwe Solatube Energy Care Optima heeft een zeer lage U-waarde van 0,5 W/m2K.

Twee typen

Het Solatube daglichtsystemen vangt met een hoogwaardige koepel het buitenlicht op, dat via een superreflecterende lichtkoker elke gewenste ruimte bereikt. De zeer platte plafondplaat straalt het licht gelijkmatig het vertrek in en geeft een hoog visueel comfort. Het product kan zonder bouwkundige ingrepen worden toegepast in zowel bestaande bouw, renovaties, als in nieuwbouw. Er is keus uit twee typen: de Solatube 160 DS (diameter van 25 cm) en de Solatube 290 DS (diameter van 35 cm).

Isolatie

De hoge thermische isolatie van de Solatube systemen wordt bereikt door de lichtbuis letterlijk hermetisch af te sluiten. Zowel aan de bovenzijde, waar de lichtkoepel met kliksluiting perfect past, als aan de plafondzijde. De plafondplaat beschikt over een binnenlens zodat er een dubbelglas situatie ontstaat. Alle buisnaden worden met speciale tape dichtgeplakt. Het resultaat is een U-waarde van 1,3 W/m2K voor beide Solatubes (160 en 290 DS).

Dubbelkoepel

Om de U-waarde van 1,3 naar 0,5 W/m2K te verlagen, gebruiken de Solatube systemen een extra binnenkoepel waarover de normale lichtkoepel is geplaatst. Zo ontstaat een dubbelkoepel systeem. Tevens wordt een extra binnenlens aangebracht en een nieuwe dubbelwandige geïsoleerde dakopstand. De unieke Solatube isolatiemat (flashing insulator) sluit de gehele dakopening af. Om de lichtbuis heen wordt hoogwaardig isolatiemateriaal aangebracht (U-waarde = 0,04 W/m2K, wordt niet meegeleverd).

Kenmerken
  • Solatube systeem gebruikt geen energie;
  • geen bewegende onderdelen;
  • onderhoudsvrij;
  • bedrijven kunnen in aanmerking komen voor de Energie Investeringsaftrek (EIA).