Betonson levert duurzaam houtvezelcement geluidsscherm

Faseton geluidsabsorberende schermen geplaatst langs de A12 tussen Utrecht en Veenendaal.

Betonson heeft de eerste order voor de onlangs geïntroduceerde, duurzame houtvezelcement geluidsschermen binnen.

Deze houtvezelcement geluidsschermen zijn duurzamer dan betonnen geluidsschermen. Het hout voor de houtsnippers komt uit speciale productiebossen. De CO2 die deze bossen opnemen, is groter dan de hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij de productie van de schermen. De schermen zijn daarnaast volledig recyclebaar. Vanwege de goede eco-balans heeft het scherm het Nature plus label verkregen. Faseton geluidsschermen gaan 40 tot 50 jaar mee.

20 Decibel

Afhankelijk van vormgeving en dikte absorberen de geluidsschermen tot 20 decibel geluid. Er is een brede variatie in houtvezelschermen, waaronder een type dat ook brandwerend is. Ieder type heeft andere accenten in vormgeving, kleur, stevigheid en geluidsabsorptievermogen. De schermen behouden hun bijzondere vorm en structuur gedurende de hele levensduur. Het is diezelfde structuur die graffitispuiters ontmoedigt aan het werk te gaan; de verf wordt namelijk opgezogen.

CO2 footprint

De Van Nieuwpoort Groep uit Gouda heeft een aantal jaren geleden besloten haar CO2 footprint, de ecologische afdruk van het bedrijf op aarde, elk jaar te willen verkleinen. Denk daarbij aan het reduceren van energieverbruik, CO2 uitstoot, grondstofverbruik en transportkosten. De Van Nieuwpoort Groep en dochter Betonson zijn onder andere lid van MVO Nederland, de Climate Neutral Group en de Dutch Green Building Council.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie