Kunststof verdeler geschikt voor verwarmen en koelen

Minder warmteverlies, minder condensatie

Caleffi levert nu de kunststofverdeler serie 671, gemaakt uit een speciaal composiet voor lage temperaturen. Hierdoor kan de verdeler zowel in verwarmingsinstallaties op lage temperatuur als in koelinstallaties gebruikt worden.

In koelinstallaties zal het gekoelde water bij een kunststofverdeler minder snel condenseren.

 
De aanvoerverdeler is uitgerust met debietmeters. Bij deze serie kan men het ingestelde debiet per kring instellen en onmiddellijk aflezen.

 
De retourverdeler is voorzien van afsluiters die geschikt zijn voor elektrothermische bediening.

 
Deze verdelers zijn standaard voorzien van 2 kogelafsluiters en 2 eindgroepen (automatische ontluchter en een vul- en aftapkraan).

 
Beide uitvoeringen worden ook steeds geleverd met een LCD weergave van de temperatuur en dit op de aanvoer- en op de retourverdeler.

Voordeel

Er zit geen spanning van de leidingen op de verdeler omdat deze leidingen eerst worden gefixeerd op een aparte adapter. Deze wordt op zijn beurt in de verdeler gemonteerd en bevestigd met een U-clips. Dankzij de o-ring blijf de verdeler ook lekvrij.

Optioneel kunnen ook een bypass en klemthermometers verkregen worden.

Verklaring van de afbeelding
  1. Aanvoerverdeler met debietmeter;
  2. Retourverdeler met afsluiters, geschikt voor elektrothermische bediening;
  3. Eindgroep bestaande uit een automatische ontluchter met hygroscopisch veiligheidskapje, een snelontluchter en een vul- en aftapkraan;
  4. Set kogelafsluiters;
  5. Thermometer met LCD-weergave op aanvoer- en retourcollectoren;
  6. Zelfklevende etiketten met indicatie van de ruimtes;
  7. Set bevestigingsklemmen aan de behuizing;
  8. Adapter met insteekverbinding en bevestigingsclip;
  9. Klemthermometer (optioneel).

De effectieve temperatuur van het medium wordt gemeten met LCD-thermometers die op de verdelers aangebracht zijn. De gemeten temperatuur licht op de thermometer groen op.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie