steni Colour siert de Medimall in Rotterdam

Aandacht voor detail in gevels en buitenplafond

Naast het nieuw gebouwde ziekenhuis Medisch Centrum Rijnmond Zuid (MCRZ) staat de Medimall, een uniek gebouw met diverse medisch gerelateerde voorzieningen naar het ontwerp van EGM Architecten te Dordrecht.

EGM heeft in het ontwerp nadrukkelijk voor de beplating van steni Colour gekozen, een gevelbekleding met een glad oppervlak van polymeercomposiet, gewapend met glasvezel.

Functies op passende schaal

 
Het gebouw biedt ruimte aan negen verschillende functies: een zorghotel, een revalidatiecentrum, een psychiatrisch centrum, een huisartsenpost, kantoren, restauratieve voorzieningen en winkels. Daarnaast is er ruimte gereserveerd voor een tandartsenkliniek en een bloedbank.
De ruimte tussen het ziekenhuis en de Medimall wordt ingericht als openbare voetgangersroute. Aan deze route liggen de hoofdentree van het ziekenhuis en de entrees van de verschillende functies in de Medimall.

Om duidelijk te maken dat er diverse functies in het gebouw zijn ondergebracht en om de schaal te verkleinen, is ervoor gekozen het geheel uit verschillende volumes op te bouwen. De volumes zijn in maatvoering en ritme verweven met het ziekenhuis.

Gevels in Colour Hooglans

De gevels zijn bekleed met steni Colour met 3 verschillende kleuren in Hoogglans, te weten SN 6510, SN 8008 en SN 8681. Daarbij is er ook gekozen om de zijkanten van de panelen in de kleur van de decoratieve buitenzijde mee te kleuren.

Karakter

 
Voor de buitenplafonds is steni Colour Halfmat toegepast in SN 8010. De standaard witte kern past hier fraai bij de witte decoratieve zijde. Deze aandacht voor detail geven steni panelen in dit soort toepassingen nog meer eigen karakter.
Het montagesysteem is FS-100, geschroefd op een houten draagconstructie.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie