Reynaers brengt levenscyclus aluminium in beeld

100 % recyclen zonder kwaliteitsverlies.

Aluminium is een metaal dat een lange levensduur kent en 100 % te recyclen is zonder kwaliteitsverlies.

Een gegeven waar Reynaers Aluminium, leverancier van aluminium systemen voor ramen, deuren, schuifsystemen, vliesgevels, serres en zonwering, optimaal gebruik van maakt bij de ontwikkeling van hun aluminium producten.

 
Zo biedt Reynaers de mogelijkheid om oude aluminium gevelelementen te vervangen door nieuwe, waarbij Reynaers garandeert dat de oude gevelelementen worden gerecycled  tot nieuwe profielen waarmee de nieuwe elementen worden gemaakt.
Voor het recyclen van aluminium is ongeveer 95 % minder energie nodig dan voor de productie van nieuw aluminium. En omdat er geen kwaliteitsverlies optreedt, is Reynaers een groot voorstander van het gebruik van dit gerecyclede aluminium.

 
Deze besparing van aluminium afval is momenteel het equivalent van de uitstoot van 15 miljoen auto’s minder op de weg wereldwijd. Meer dan 75 % van het ooit geproduceerde aluminium is nog steeds in gebruik.

Levenscyclus in beeld

Reynaers Aluminium zoekt constant innovatieve manieren om de recycleerbaarheid van haar producten te verbeteren, een proces waarin alle betrokkenen een rol krijgen om te garanderen dat aluminium ramen en gevels worden gerecycleerd tot nieuwe producten.

De renovatie van de oude, aluminium gevel van het hoofdkantoor van Amnesty International in België is een mooi voorbeeld van zo'n een geslaagde samenwerking van alle betrokken partijen. Uniek is dat bij dit project de volledige levenscyclus van aluminium gefilmd en gedocumenteerd werd.

 
Zie onderstaande film "Reynaers keeps aluminium alive".

 
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie