Oppervlaktebehandeling op hoog niveau

Van extra bestendige lakken tot REAL METAL

H&S Paint is gespecialiseerd in het voorbewerken en spuiten van de meest uiteenlopende producten en voorwerpen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technieken.

De spuiterij in Beek en Donk begon zeven jaar geleden onder de vleugels van de oprichters Twan Horyon en Hans van Stokkum aan een opmerkelijke opmars. Inmiddels is H&S uitgegroeid tot een serieuze partner van bekende attractieparken, beroemde interieurarchitecten en talloze bedrijven regionaal en wereldwijd.

Hoge eisen

'De veelal industriële opdrachten zijn vaak kleinere series waaraan hoge eisen worden gesteld. Of series die worden voorzien van speciale lakken, zoals: brandvertragende lak, kindvriendelijke lak, modellak, krasvaste lak of antigraffiti lak. Voor de vliegtuigindustrie werken we bijvoorbeeld met antistraling', licht Twan toe. 'We zijn daarbij niet lakgebonden en kunnen met vijftien verschillende laksoorten elke gewenste kleur produceren. Zowel voor kleine en grote series als enkel stuks productie'.

Innovatie

Verder heeft H&S Paint als één van de weinige leveranciers een eigen unieke metaalsoort in huis: REAL METAL. Dit is een gepatenteerd productieproces waarmee koud spuitbaar metaal naadloos op bijna elke gewenste ondergrond gespoten kan worden. Het metaal hecht zich probleemloos op bijna elk oppervlak. Twan: 'Met dit product kun je alle gewenste vormen maken die normaal niet met metaal te maken zijn. Zo kan een ronde bol van polyester een messing uiterlijk krijgen. Of een beeld van hout een bronzen voorkomen hebben. Het originele ontwerp en de details blijven behouden. Want Sonarmetal is echt metaal en dus duurzaam. Het zal niet breken, afbladderen of loslaten en is zowel buiten als binnen te gebruiken'.

Samenwerking

De introductie van Real Metal is vorig jaar op de gevel beurs goed aangeslagen, diverse projecten zijn inmiddels afgerond. Sinds januari 2011 is |K vision gestart met de verkoop van de door H&S Paint gemetalliseerde kunststof profielen. Deze samenwerking zal voor veel architecten de oplossing bieden, om uitstraling en kwaliteit samen te smelten.

Meedenken

Een innovatief productieproces als REAL METAL past wel bij het Brabantse spuitbedrijf. 'We zijn altijd op zoek naar iets nieuws,' zegt Twan. 'Waar anderen ophouden, beginnen wij. Zo krijgen we geregeld opdrachten van andere spuitbedrijven die vanwege de moeilijkheidgraad van een klus sommige aspecten aan ons uitbesteden.'
Ook staat het bedrijf er altijd voor open samen met kunstenaars of designers nieuwe dingen te proberen. Bijvoorbeeld met het aanhechten van bepaalde lakken op niet-gebruikelijke ondergronden, of op ingewikkelde constructies die door hen zijn bedacht. H&S Paint denkt met elke opdrachtgever mee en verkoopt daarbij nooit nee, want, zegt Twan: 'We zien in elke opdracht weer een uitdaging'.

Voordelen REAL METAL
  • hoog decoratief;
  • extreem duurzaam;
  • gewichtsbesparing en montagevoordeel (door gebruik van kunststof en lichtmetalen ondergronden);
  • zeer beperkte uitloging (afgifte) van de aangebrachte metaallaag;
  • volledige vrijheid in ontwerp door gebruik van kunststof.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie