NBK TERRART elementen sieren gevel

Bijzondere keramische geveltoepassing voor regiokantoor KPMG in Den Haag.

Onlangs is het nieuwe regiokantoor voor KPMG in Den Haag, op de locatie Prins Willem Alexanderkwartier op Ypenburg, opgeleverd.

In het ontwerp, waarvoor Meyer en Van Schooten Architecten verantwoordelijk is geweest, is nadruk gelegd op transparantie en duurzaamheid en zijn verschillende materialen in de gevel gecombineerd.
Om een goede daglichttoetreding te verzorgen, bestaat de gevel voor een groot deel uit glas. Daarnaast zijn de aluminiumelementen van de vliesgevel en penantbekleding nadrukkelijk vormgegeven en is de borstwering van keramisch materiaal van Hunter Douglas NBK Ceramic.

Verticale belijning

De gevel wordt gekenmerkt door een subtiel samenspel van materialen en belijningen. De NBK TERRART Large elementen vormen daarbij in de gevel de schakel; zowel de verticale belijning van de vliesgevel als het platte vlak van het glas komen hierin samen.
De keramische elementen, met een breedte van 450 mm en een lengte van 1200 tot 1700 mm, zijn vertikaal toegepast om de verticale belijning te accentueren. Daarnaast zijn speciale keramische opstandingen aan de vertikale elementen verlijmd welke exact aansluiten met de uitstaande aluminium profielen van de vliesgevel.

Oppervlaktebehandeling

Voor de Hunter Douglas NBK TERRART Large elementen is een speciale oppervlaktebehandeling gekozen. Door toepassing van een zogenaamde ‘reduktionsbrand’ ontstaat een speels beeld van kleurnuances en is eventuele vervuiling, door de nabijheid van snelweg en spoor, niet zichtbaar. Eventuele aanslag kan gemakkelijk verwijderd worden.

 
Meer over NBK TERRART Large elementen

 

« Nieuws overzicht