Winkelverlichting switcht naar LED

OSRAM presenteerde nieuwe LED-oplossingen voor winkelverlichting en buitenreclame op EuroShop 2011.

Licht speelt een belangrijke rol bij verkooppsychologie. Als het om de verkoop van producten gaat: goede verlichting is het halve werk.

LED verlichting is een goede aanvulling op bestaande technologieën of is juist een alternatief hiervoor. Afzonderlijke producten en verkoopzones kunnen optimaal worden uitgelicht door de flexibele positionering van LED’s, waarbij het verlies door verstrooiing laag blijft en de kleurweergave optimaal.

LEDVANCE

Alle LEDVANCE producten zijn buitengewoon krachtig en energiezuinig; de familie is uitgebreid met de volgende armaturen: LEDVANCE Spotlight XXL, Powerspot (in M, XL en XXL), Cove en Cove DIM (S, M en L).

  • LEDVANCE Spotlight en Powerspot - met een kleurweergave-index tot Ra 90 zijn ze ideaal voor accentverlichting in winkelruimtes. Deze oplossingen zijn gebaseerd op de PrevaLED-module van OSRAM en een OTP-voorschakelapparaat, en onderscheiden zich door een hoge lichtopbrengst van ruim 60 lm/W en een zeer lange levensduur. Bovendien zijn deze spots buitengewoon flexibel: ze kunnen 350 graden worden gedraaid en zijn daarnaast kantel- en zwenkbaar, waardoor ze afzonderlijk kunnen worden gericht.
  • LEDVANCE Cove - een zeer plat en compact nieuw LED-armatuur dat in meerdere modules kan worden gekoppeld tot een maximaal 30 meter lange lichtstrook. Drie verschillende lengtes zorgen voor flexibele installatiemogelijkheden, ook wanneer de ruimte beperkt is. De armaturen kunnen in stappen van vijf graden worden ingesteld en dus heel nauwkeurig worden gericht. Dit armatuur is verkrijgbaar in de lichtkleuren Warm White en Cool White en kan snel en zonder kleurverandering worden gedimd met een standaard faseaansnijdingsdimmer (ELV).
EASY Color Control

Lichtbeheersystemen bieden flexibele bedieningsmogelijkheden Met de bedieningselementen en besturingseenheden van het EASY Color Control-systeem van OSRAM kunnen de armaturen gemakkelijk en eenvoudig – al dan niet draadloos – worden bediend. Met één besturingseenheid kunnen vier uitgangskanalen afzonderlijk worden geactiveerd.
Met behulp van geïntegreerde aanwezigheids- of bewegingssensoren kunnen lichtreeksen en scènes naar wens worden opgeroepen, en bij afwezigheid of na sluitingstijd weer automatisch worden gedimd of uitgeschakeld.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie