Nieuwe lichtstraat levert duurzame energie

Solar lichtstraten combineren duurzame energie met gezond daglicht.

BIK Bouwprodukten besteedt veel aandacht aan innovatie. Het resultaat is nieuwe producten waarmee een beter technisch resultaat of een duurzame oplossing wordt gerealiseerd.

De nieuwe Solar lichtstraten zijn een goed voorbeeld van een duurzame oplossing: ecologisch verantwoorde energie in combinatie met gezond daglicht.

Systemen

BIK werkt met een aantal vooraanstaande leveranciers van zonne-energie producten. Deze samenwerking heeft geleid tot verschillende daglichtsystemen welke zonne-energie opwekken. Hierbij is gekozen voor geïntegreerde producten waarbij de klant wordt ontzorgt.
Bij BIK heeft u de keuze uit de volgende mogelijkheden:

  • Solar Noorderlichtkappen;
  • Solar Glaskappen;
  • Solar Gebogen lichtstraten.

 
Opwekken

Bij alle bovengenoemde systemen worden zonnecellen geïntegreerd in de lichtstraten. Het gebruik van het zonlicht en het opwekken van energie kan met deze toepassingen worden gecombineerd met een warmtewerende functie. Een mooi voorbeeld van Solar lichtstraten is het project de Zwerfkei in Woerden waarbij BIK zonnecellen zal integreren in een 6-tal zadelkappen en 2 luifels. Hiermee wordt 20010 Watt Piek gerealiseerd, een energieopbrengst die overeenkomt met het verbruik van 5 à 6 woningen.

Nieuwe oplossingen

Naast de hierboven beschreven daglichtoplossingen met zonnecellen kunnen op verzoek andere toepassingen worden ontwikkeld. Aan de hand van specifieke vragen is BIK bereid samen met onze Solar-partners nieuwe daglichtoplossingen te ontwikkelen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie