Tempower verwarmt en koelt ruimte efficiënt

Wavin Tempower biedt duurzame 2-in-1 oplossing voor efficiënt verwarmen en koelen.

Wavin introduceert dé duurzame oplossing voor het efficiënt verwarmen en koelen van ruimten: de Wavin Tempower. Dit 2-in-1- klimaatsysteem wordt geïntegreerd in het plafond en kan zowel koelen als verwarmen.

Overbodig

Wavin Tempower maakt het plaatsen van conventionele installaties zoals airco’s en radiatoren overbodig.
Dankzij de gelijkmatige verwarming of koeling worden luchtstromen beperkt, blijft tocht uit en ontstaat een comfortabel binnenklimaat. Het Wavin Tempower systeem maakt voornamelijk gebruik van milieuvriendelijke bronnen zoals grondwater in combinatie met een warmtepomp.

Plafond

Het Tempower systeem biedt veel architectonische ontwerpvrijheden doordat het volledig is geïntegreerd in het plafond. Hierdoor kan de architect de ruimte volledig benutten. Wavin Tempower CW-90 wordt geïntegreerd in de onderzijde van het betondek en werkt als betonhuidactivering. Wavin Tempower CD-4 (bijvoorbeeld voor gipsplaten) en CC-4 of 6 (plafond cassettes) is een klimaatplafond.

Ruimte-indeling

Bij betonhuidactivering worden de leidingregisters 8 mm ten opzichte van het plafondoppervlak in de betonvloer geïntegreerd. Dit kan bij een in een werk gestorte vloer maar zeker ook bij een prefab vloer. De klimaatplafonds kunnen met vrijwel ieder gewenst materiaal worden afgewerkt. Wavin biedt een groot aanbod aan oplossingen met plafondplaten van gips (volledig gesloten of met designtegels) en metalen panelen (volledig verdekt of bandrastersysteem). Bovendien is het mogelijk om ruimten eenvoudig opnieuw in te delen omdat de verschillende zones altijd op de gewenste manier kunnen worden gekoppeld.

Kosten

De keuze voor een klimaatplafond is een samenspel tussen de architect, de installatie adviseur en de investeerder. De kunst is om te zorgen voor een optimale balans tussen het esthetische en het technische aspect.
Wavin is de partner om vanaf ontwerp tot de uitvoering een bijdrage te leveren om een uiterst comfortabele werkomgeving te creëren en daarbij kostenbesparingen te realiseren.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie