Succesverhaal DucoTwin krijgt vervolg

DucoTwin Update: nieuwe roosters met hogere doorlaat en betere akoestische waarden.

De DucoTwin is al sinds enkele jaren een succesverhaal. De combinatie van natuurlijke ventilatie met zonwering garandeert een optimaal gezond en aangenaam binnenklimaat.

Natuurlijke ventilatie zorgt dat er altijd verse en gezonde lucht in een woning aanwezig is. De zonwering houdt de zonnehitte buiten maar behoudt tegelijkertijd het zicht naar buiten toe.

Nieuwe roosters

Om een grotere luchtdoorlaat en een betere akoestische demping te kunnen realiseren zijn twee nieuwe DucoTwin roosters ontwikkeld:

  • een standaard versie met een hoge doorlaat tot 19 l/s om grote ruimtes voldoende te kunnen ventileren;
  • een tweede optionele AK versie waar het rooster van extra dempingmateriaal wordt voorzien voor geluidbelaste projecten.
Toepassing

Om dit te realiseren werd ook het uiterlijk van het rooster aangepast. Een nieuw buitenprofiel en een aangepast binnenrooster maken de grotere luchtdoorlaat mogelijk en zorgen ervoor dat het rooster van extra dempingmateriaal kan worden voorzien. De roosterhoogte daarentegen blijft wel gelijk. De vernieuwde roosters kunnen nu dan ook perfect in het DucoTronic System toegepast worden, vroeger kon dit enkel binnen het Duco CO2 System of het Duco Comfort System.

Ventilatieklep

De ventilatieklep in het rooster werd vervangen door een duurzame en kwalitatieve aluminium klep. Deze garandeert een goede afdichting bij hogere winddrukken en maakt het mogelijk, in combinatie met de FIX-uitvoering, dit product toe te passen in middelgrote hoogbouwprojecten.

Bediening

De bediening van het zonweringdoek kan door middel van een slingerstang, een elektronische of radiofrequente motor, de bediening van de ventilatieklep kan met een hendel, koord of stang.

« Nieuws overzicht