Technische Unie behaalt CO2-bewust certificaat

Technische Unie heeft zich gecertificeerd voor niveau 3 van de CO2-prestatieladder.

Hierdoor zijn onze klanten, leveranciers en andere stakeholders er van verzekerd dat we daadwerkelijk stappen zetten om de CO2-uitstoot van onze onderneming te verlagen.

Doelstelling

Technische Unie wil graag op een verantwoorde wijze deelnemen aan de maatschappij en streeft steeds naar een evenwichtige combinatie van People, Planet en Profit. Het behalen van ons CO2-bewust certificaat betekent een duidelijke stap op het gebied van Planet. Na inventarisatie van de CO2-uitstoot van onze eigen bedrijfsvoering hebben we onze doelstelling voor reductie vastgesteld. In 2015 willen we onze CO2-uitstoot met tien procent hebben teruggebracht!

Maatregelen

Inmiddels zijn we in de hele organisatie druk bezig met het treffen van de benodigde maatregelen. Bewustwording van de eigen (2000) medewerkers staat daarbij bovenaan. Wanneer iedereen op zijn of haar gebied een steentje bijdraagt, kunnen we ten aanzien van energiebesparing en reductie van CO2-uitstoot al direct heel veel bereiken! Andere belangrijke maatregelen zijn een slimmere, energiezuinige koeling van de serverruimte, hergebruik van de vrijgekomen warmte van de hogesnelheidskranen in distributiecentrum Alphen aan de Rijn, stimuleren van zuinige leaseauto’s en inkoop van groene (CO2-neutraal opgewekte) stroom.

Andere mogelijkheden

Waar het gaat om reductie van CO2-uitstoot hebben we ons in eerste instantie geconcentreerd op onze eigen bedrijfsvoering: wat kunnen we er zelf aan doen? In de nabije toekomst gaan we ook op zoek naar andere mogelijkheden, zoals maatregelen die we samen met leveranciers of klanten in de keten kunnen treffen.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie