Cellulose en houtvezel voorkomen zomerhitte

Natuurlijke duurzame isolatie van Warmteplan B.V.

Cellulose en houtvezel zijn natuurlijke, bouwbiologische grondstoffen met uitstekende isolatiewaarden. Deze materialen bieden de unieke combinatie van winterisolatie, zomerkoeling, geluidisolatie en vochtregulering.

Samen met internationale kenniscentra en gerenommeerde Europese producenten, heeft Warmteplan B.V. deze materialen gecombineerd tot complete vloer, dak en gevel concepten. Dit zijn hedendaagse concepten, gebaseerd op vertrouwde natuurlijke principes, inclusief winddichting, luchtdichting, koudebrug onderbrekende I-balken, wandverwarming en binnen- en buiten gevelafwerking.

Zomer en winter

De keuze van het juiste isolatiemateriaal is belangrijk. Materiaal dat in de winter doeltreffend wordt ingezet om de verwarmingskosten te drukken, is niet automatisch geschikt om tijdens de zomer de warmte buiten te houden. Hier is het belangrijk om materialen te gebruiken die, naast goede isolatiewaarden, een hoge specifieke warmtecapaciteit hebben en daardoor voorkomen dat zomerhitte door het dak- en geveloppervlak binnendringt.

Natuurlijk en dynamisch

Bouwfysisch zijn de houtvezel en cellulose producten bovendien veiliger omdat ze op natuurlijke en dynamische wijze met vocht omgaan. Bij een goede opbouw zal de constructie bijdragen aan een constanter en comfortabel binnenklimaat.

Filosofie

In de filosofie van Warmteplan B.V. moet in het casco de basis gelegd worden voor een aangenaam en energiezuinig binnenklimaat. Daardoor zijn achteraf geen energieverslindende ingrepen meer nodig om tekortkomingen op dit gebied te corrigeren. Warmteplan B.V. heeft de kennis en de concepten om binnen deze filosofie een vakkundig advies en optimale oplossing te geven. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie