Tarkett verrast onderwijs met duurzame vinylvloer.

Tarkett, wereldleider in vloerbekleding en sportvloeren, biedt dé vloeroplossing voor in leslokalen en gangen. De vertrouwde linoleumvloeren maken plaats voor vinylvloeren die aan alle wensen en eisen voldoen van het huidige onderwijssysteem.

Een linoleumvloer heeft jarenlang het schoolbeeld bepaald, maar maakt nu plaats voor een duurzamere vloer. De vinylvloeren hebben zich de laatste jaren ontwikkeld als uitstekende vervanger van de linoleumvloer.

Voordelen

Dankzij productontwikkelingen levert een vinylvloer verrassend veel voordeel op ten opzichte van een linoleumvloer. Zo hebben Tarkett vinylvloeren veel lagere exploitatiekosten als gevolg van lagere schoonmaak- en onderhoudskosten. Door het principe ‘no wax, no polish for life’ dalen de kosten. Dat scheelt scholen enorm in organisatie en mankracht. Ook biedt de vloer uitstekende akoestische eigenschappen. De vinylvloer zorgt voor een dempend effect wat voor een flexibel onderwijssysteem een must is.

Recycling

Scholen zijn zich steeds meer bewust van het creëren van een duurzame leef- en leeromgeving. Vloeren maken daar een belangrijk onderdeel van uit. Tarkett heeft veel ervaring met recycling en is koploper in de ontwikkeling van duurzame vloeren. De vinylvloeren bestaan voor een groot deel uit gerecycled materiaal en hernieuwbare grondstoffen. Dit heeft een positief effect op de binnenluchtkwaliteit. Tarkett vinylvloeren zijn leverbaar in diverse kleuren en dessins zodat vloeren uitstekend passen binnen de moderne inrichting en vormgeving van huidige scholen.

Bewuste keuze

Met het programma ‘Balanced Choice’ biedt Tarkett scholen de mogelijkheid om een bewuste productkeuze te maken. De labels op alle Tarkett producten tonen wat de invloed is op het milieu. Ze geven verder informatie over het percentage hernieuw- en recyclebaar materiaal en het niveau van VOS-uitstoot.
Tot slot biedt Tarkett actief het ReUse programma aan: het grootste recyclingprogramma in de branche.