Slim gebruik loopdeur bespaart energie

NASSAU’s nieuwe praktische loopdeur beperkt warmte of koudeverlies.

Grote sectionaaldeuren of transporttoegangen staan vaak uren open omdat uw medewerkers voortdurend naar binnen en buiten moeten. Het spreekt voor zich dat hierdoor veel warmte of koude verloren gaat.

Bovendien stroomt er koude lucht naar binnen en die moet weer opgewarmd worden. Of omgekeerd. En dan hebben we het nog niet gehad over de tocht die een openstaande deur veroorzaakt, zeker als ook de tussendeuren niet gesloten zijn. Zo wordt de opgewarmde of gekoelde lucht opnieuw naar buiten geblazen aan de andere kant van de hal. Zo ontstaat er er dubbel verlies.

Inbouwen

Door de deuren alleen te openen voor het transport van goederen, kan temperatuurverlies worden beperkt. Medewerkers hebben voldoende aan een gewone loopdeur die kan worden ingebouwd in de bestaande sectionaaldeur. NASSAU’s nieuwe praktische loopdeur heeft bovendien een extra lage drempel (23 mm) zodat ook kleinere kruiwagens en karren er door kunnen zonder de deur te openen.

Terugverdienen

Hoeveel precies bespaard kan worden dankzij deze ingebouwde loopdeur, hangt af van de ligging van de hal (winddruk op de gevel), de gewenste binnentemperatuur en het gebruik. Studies tonen aan dat de investering is terugverdiend tussen 1 tot 4 jaar.

 

« Nieuws overzicht