Deuraandrijving herkent obstakel

DORMA PORTEO is vernieuwd: deuraandrijving met obstakelherkenning.

De PORTEO deurassistent van DORMA is de comfortabele plug & play wijze om binnendeuren moeiteloos te openen en veilig automatisch te sluiten.

Nieuw aan deze geluidsarme en betrouwbare deurdranger is de obstakelherkenning. Zodra een met de PORTEO uitgeruste deur tijdens het openen op een hindernis stuit, stopt deze onmiddellijk om vervolgens behoedzaam te herstarten.

Drie pogingen

Is het obstakel nog steeds aanwezig, dan wordt deze procedure tot twee keer toe herhaald. Na de derde poging keert de PORTEO terug in de ‘deur-dicht’ positie. Omgekeerd gebeurt hetzelfde bij de sluitbeweging. Signaleert de deur drie keer na elkaar een obstakel, dan blijft de PORTEO in de stop-positie staan en keert niet terug in de open-positie. Eveneens nieuw is de mogelijkheid van in- en uitschakelen van de eindslag met behulp van een DIP-schakelaar en de automatische herkenning van de aanwezigheid van een elektrische sluitplaat. Is een deur vergrendeld, dan wordt de deurassistent automatisch uitgeschakeld.

PORTEO heeft drie opties
  • Push & Go - waarbij de deur aan een klein duwtje genoeg heeft om vanzelf helemaal open te zwaaien en na ingestelde tijd weer dicht te gaan;
  • Powerless - waarbij je de deur opent alsof er geen dranger is, waarna de deur automatisch weer sluit of ‘volautomatisch open en dicht’ gaat met behulp van een drukknop of een afstandsbediening, genaamd Power Motion;
  • Permanent Open - PORTEO houdt de deur net zo lang open als u wilt.
Toepassing

De PORTEO is toepasbaar op draaideuren met een breedte tot 1.100 mm en een deurgewicht tot 100 kg. Het elegante DORMA Contur design van de deurassistent past bij nagenoeg alle moderne interieurs. De PORTEO kan worden bestuurd met een afstandsbediening, een drukschakelaar of een sensor.

 

« Nieuws overzicht