Veilige geluidsisolerende separatiedeur

Merford levert separatiedeuren die voldoen aan de eisen van separeer- en afzonderingsvoorzieningen.

In isoleercellen, afzonderings- en separeerruimten worden specifieke eisen gesteld aan de afwerking en inrichting van de ruimte.

Dit geldt ook voor de deuren. De deuren moeten veilig zijn voor zowel de gesepareerde als het personeel. Merford levert separatiedeuren die voldoen aan de bouwmaatstaven voor separeer- en afzonderingsvoorzieningen.

Speciale eisen

In de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg, de verstandelijk gehandicaptenzorg en politiebureaus worden speciale eisen gesteld de ruimte voor tijdelijke opsluiting. Voor een deur geldt bijvoorbeeld dat deze bestand moet zijn tegen geweld en uitbreken maar ook dat iemand zich er niet aan kan verwonden. Daarnaast zijn de deuren volledig glad afgewerkt (geen deurklink) aan de binnenzijde waardoor ze van binnen uit niet te openen zijn en men zichzelf niet aan de deur kan verwonden. De deuren zijn standaard voorzien van een venster voor toezicht en hebben een hoge geluidsisolatiewaarde zodat overlast wordt beperkt.

Brandveiligheid

Sinds de Schipholbrand is er meer aandacht voor vluchtmogelijkheden en brandveiligheid bij opsluiting. De Merford separatiedeuren zijn voorzien van een magneetslot dat op afstand elektronisch kan worden vergrendeld en ontgrendeld. Het magneetslot biedt extra veiligheid in geval van calamiteiten; bij een brand wordt de deur automatisch ontgrendeld. De Merford separatiedeuren zijn optioneel leverbaar met een brandwerendheid tot 60 minuten.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie