Zonneboiler presteert ook bij ‘slecht’ weer

Caleffi ontwikkelde producten die stabiele warmwaterproductie garanderen.

Om aan de steeds hoger wordende comforteisen te voldoen ontwikkelde Caleffi enkele producten die ook bij slecht weer een stabiele warmwaterproductie voor de sanitairinstallatie kunnen verzekeren.

Indien de zon niet voldoende energie levert, kan bijvoorbeeld een modulerende gasketel het water in de zonneboiler bijverwarmen tot de gewenste temperatuur.

Aansluitkit

De aansluitkit ‘SOLARINCAL T-PLUS’ (serie 263) activeert de verwarmingsketel als de temperatuur van het opgeslagen water te laag is. Ze bestaat uit een thermostatisch mengventiel dat voorzien is van een verbrandingsbeveiliging. Dit mengventiel regelt de temperatuur van het tapwater tussen 35°C en 55°C.

Verdeling

Het tweede ventiel in de aansluitkit, een ventiel met verdeelfunctie, is ingesteld op 45°C en bepaalt de weg die water uit de zonneboiler volgt voordat het naar het thermostatisch mengventiel wordt geleid.
Is de temperatuur te laag, dan zorgt het ventiel dat het water uit de zonneboiler wordt bijverwarmd. Bij een hogere temperatuur wordt het thermostatisch mengventiel gevoed met water dat rechtstreeks van de zonneboiler komt.

Controle

De ‘SOLARINCAL T-PLUS’ heeft nog ook een extra thermostatisch controleventiel. Dit ventiel regelt de temperatuur aan de inlaat van de verwarmingsketel door het warmwater uit de zonneboiler te mengen met koudwater tot een temperatuur van 30°C. Zo wordt het frequent in- en uitschakelen van de brander vermeden alsmede pendelen en onregelmatig functioneren van de modulerende ketel.

Toepassing

De kit is voorzien van voorgevormde isolatieschalen en heeft compacte afmetingen. Dankzij de vorm is de aansluitkit eenvoudig en snel te installeren, zowel in nieuwe als in bestaande installaties.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie