Veelzijdige Jaga Hybrid verzorgt binnenklimaat

JAGA-Konvektco introduceert één oplossing voor lokaal verwarmen, koelen en ventileren.

JAGA-Konvektco Nederland heeft tijdens de Bouwbeurs het nieuwe Jaga Hybrid Solutions klimaatsysteem geïntroduceerd.

Dit CO2-gestuurde en gebruiksvriendelijke systeem combineert de functies van verwarmen, koelen en ventileren in één behuizing en zorgt zo voor een aanzienlijke energiebesparing. Het Green Wire regelsysteem past luchtkwaliteit, vochtigheid en temperatuur in iedere ruimte aan de lokale omstandigheden aan.

Vraaggestuurd

De luchtverversing wordt geregeld door middel van sturing op CO2-concentratie. Jaga Hybrid is dus vraaggestuurd. CO2-detectie bepaalt de luchtkwaliteit en het systeem regelt automatisch de benodigde hoeveelheid verse lucht. Daarnaast is het mogelijk om luchtkwaliteit te regelen op basis van temperatuur en relatieve vochtigheid.

Comfort

In veel nieuwbouwwoningen, kantoren en scholen is een te hoge temperatuur een groeiend probleem. Nachtventilatie kan het aantal uren van temperatuuroverschrijding fors beperken. In klaslokalen kan het systeem tevens zorgen voor meer ventilatie in plaats van actief koelen. Hierdoor daalt de relatieve vochtigheid en neemt het comfort in de zomermaanden toe.

Green Wire regelsysteem

Het Jaga Hybrid Solutions systeem werkt volledig automatisch en is daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Het centrale Green Wire regelsysteem verbindt alle aangesloten componenten met elkaar, wisselt meetgegevens uit en zorgt voor de communicatie. Het systeem is geschikt voor de aansturing van verwarming, koeling, warmtepompen en ventilatoren. Ook verlichting, zonwering en beveiliging kunnen op dit systeem aangesloten worden. Het is dé oplossing om alle energieverbruikers en regelingsfacetten in alle ruimten eenvoudig centraal te controleren en monitoren.

Rendement

Jaga Hybrid werkt in combinatie met een cv-ketel, maar kan ook aangesloten worden op een warmtepomp. Onderzoek heeft uitgewezen dat het rendement van een Low-H2O-radiator in combinatie met een warmtepomp hoger is dan het rendement van vloerverwarming.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie