Duurzaam vervoer installatiemateriaal

Technische Unie heeft eerste volledig elektrische vrachtwagen in gebruik genomen.

Technische Unie, groothandel in technische installatiematerialen, draagt bij aan een beter leefklimaat door de dagelijkse distributie in de regio Amsterdam ook met een volledig elektrische vrachtwagen te verzorgen.

De inzet van een elektrische vrachtwagen past uitstekend binnen de doelstelling van de groothandel om de CO2-uitstoot in 2015 met 10 procent te verminderen. Naast duurzaam transport vertaalt dit zich bijvoorbeeld in het beschikbaar stellen van informatie over ‘groene’ alternatieven voor installatiematerialen en in een sterk gereduceerd gebruik van verpakkingsmateriaal.

Milieuvriendelijk initiatief

De officiële ingebruikname vond plaats in aanwezigheid van drie belangrijke partners: fabrikant All Green Vehicles, chassisleverancier MAN truck & bus en de gemeente Amsterdam, die het milieuvriendelijke initiatief van Technische Unie met een investeringssubsidie faciliteerde. Alle partijen zien elektrisch vervoer als een goede mogelijkheid om te voldoen aan de steeds strengere regelgeving op het gebied van milieu. Door het promoten en faciliteren van elektrisch vervoer wil de gemeente Amsterdam voorkomen dat de stad op den duur ‘op slot’ moet voor gemotoriseerde voertuigen.

Netto laadvermogen

De elektrische vrachtwagen van Technische Unie heeft een actieradius van 180 kilometer (gemeten op basis van de Europese NEDC ritcyclus), een netto laadvermogen van 3800 kilogram en een topsnelheid van 89 kilometer per uur. Het voertuig maakt gebruik van een 12 tons MAN TGL chassiscabine.
Alle dieselcomponenten zijn vervangen door een 150 kW elektromotor en een tandwielbox, die met behulp van een cardanas de originele achteras aandrijft. Onder de cabine en binnen de wielbasis bevinden zich batterijboxen met een gezamenlijke capaciteit van 160 kWh. Het standaard laadpakket zorgt bij een volledig leeg batterijpakket voor een laadtijd van circa dertien uur.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie