Goederenheffer verplaatst mens en motor

IP Liften leverde onlangs een goederenheffer met personenbegeleiding aan het Haagse Motor Experience Center (MEC).

Op het gebied van goederenheffers hoort IP Liften bij de Europese top.

Voor het onderhoud aan geïnstalleerde heffers heeft IP Liften een eigen 24-uurs servicedienst.

Zelfdragende schacht

Het Haagse Motor Experience Center (MEC) heeft gekozen voor een goederenheffer van IP Liften voor het vervoer van de motoren naar de verdiepingen. Voor IP Liften is deze goederenheffer eigenlijk nog een redelijke standaardlift, alleen is er meer glas toegepast dan gebruikelijk. Op de locatie wordt een zelfdragende schacht geheel modulair opgebouwd. De klant hoeft eigenlijk alleen voor een passend gat in de vloer en een elektra-aansluiting te zorgen.

Makkelijk te plaatsen

Bij plaatsing bepaalt IP liften de kooimaat en het gewenste hefvermogen aan de hand van de oppervlakte van de kooivloer, het type bedrijf en de goederen die vervoerd moeten worden. Binnen het standaard liftconcept varieert dit van 500 tot 2000 kg. De schachtruimte boven de lift die nodig is voor de aandrijving en ophanging vraagt slechts 70 cm. De ‘liftput’ voor een lift van 1000 kg hefvermogen is 7 cm ‘diep’. Ook de benodigde ruimte rondom de cabine blijft beperkt en zo is deze goederenheffer, waarvoor geen aparte bouwkundige schacht nodig is, gemakkelijk te plaatsen in bestaande gebouwen.

Veiligheid

De goederenheffer in het MEC vervoert zowel motoren als personen en is daarom aan de binnenzijde voorzien van een drukknoptableau met vasthoudbesturing, alarmdoormelder en verlichting en vensters in de schachtdeuren. Aangezien de lift geen kooideuren heeft, zijn de voor- en achterzijde van de kooi voorzien van sensorlijsten van LED’s. De installatie is uitgerust met een frequentieregelaar die zorgt voor een rustig opgang komen en afremmen van elke rit.

Kenmerken
  • hefvermogen 1500 kg;
  • hefsnelheid 0,15 m/s (met personenbegeleiding);
  • hefhoogte 8300 mm;
  • kooiafmetingen 1600 mm x 2950 mm;
  • draaideuren bij personenbegeleiding met vensters; aandrijving elektromotor 5,5 Kw met frequentieregelaar (V3F);
  • verdiepingen 3 en toegangen 4.
« Nieuws overzicht