Solarlux presenteert ‘Natuurlijke inspiratie’

Solarlux toont op de Bouwbeurs een energiebesparende beglazingsoplossing: SL-97.

Solarlux toont op de Bouwbeurs nieuwe geveloplossingen voor de haute couture van de architectuur.

Het gebruik van duurzame en energiebesparende producten heeft de toekomst, waardoor onder het thema ‘Natuurlijke Inspiratie’ nieuwe energiebesparende beglazingsoplossingen zullen worden getoond. Met als primeur de SL-97.

Luxe

Met zijn uitstekende thermische isolatiewaarden, is de SL 97 speciaal ontworpen voor het luxere koop- en/of huur segment, waarbij aan de hoogste eisen van energiebesparing wordt voldaan. De SL 97 kan worden toegepast bij nieuwbouw en hoogwaardige renovatieprojecten.

Onderhoud

Door het toepassen van hout aan de binnenkant, en de combinatie van isolatie en duurzaam beschermend aluminium aan de buitenzijde combineert Solarlux met de SL 97, de voordelen van drie materialen in een product. Binnen in de woonruimte straalt de SL-97 met zijn houten vleugels natuurlijk comfort en sfeer uit, terwijl het aan de buitenkant met het geventileerde aluminium duurzame bescherming tegen weersinvloeden biedt. Het aluminium heeft weinig onderhoud nodig; dit in tegenstelling tot volledig houten producten waarbij regelmatig onderhoud noodzakelijk is. De SL 97 is boven en onder voorzien van een roestvrijstalen loopwerk/rails zodat het met één hand te bedienen is en gedeeltelijk of volledig open vastgezet kan worden. De gehanteerde houtsoorten zijn FSC- of PEFC gecertificeerd. Diverse houtsoorten zijn optioneel.

Isolatie

De SL 97 is voorzien van 3-voudige beglazing waardoor het een bovengemiddeld hoge isolatiewaarde heeft. Het driedelige systeem van 2700 mm breedte en 2300 mm hoogte heeft een Uw-waarde van 0,8 W/m2K.

Duurzaamheid

Naast het gebruik van gecertificeerd hout hanteert men lak op waterbasis. Materialen worden gedurende het productieproces en aan het einde van de levenscyclus gescheiden en gerecycled.

 
De SL 97 is verkrijgbaar vanaf april 2011.

U vindt Solarlux in hal 1, stand A130.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie