Energiezuinig kantoor van de toekomst

Solarlux presenteert Co2mfortoffice op Bouwbeurs 2011.

De klimaattechniek van woon- en kantoorgebouwen verbruikt nog steeds de meeste energie.

De moderne architectuur moet met intelligente ontwerpen antwoord geven op uitdagingen van de toekomst zoals, energiebesparing, CO2-reductie en zuinige omgang met grondstoffen. Solarlux voldoet hieraan door het innovatieve concept Co2mfortoffice voor downsizing en wijst hiermee de weg voor het kantoor van de toekomst.

De vouwbare Co2mfort-gevel

Een geïsoleerde gevel, bestaande uit houten vouwwanden met hoogwaardig isolatieglas van het type SL 65 met een paneelhoogte van 3 meter, vormt de ruimteafsluiting. Daarvoor bevindt zich een ongekaderd schuif-draai-systeem van het type SL 25 XXL als ongeïsoleerd glasvlak. De buitenste glazen gevel heeft als functie wind en water tegen te houden, terwijl de binnenste gevel fungeert als thermische scheiding. Beide gevelvlakken kunnen, onafhankelijk van elkaar, variabel geopend en helemaal opengevouwen worden. Zo kan de gewenste binnentemperatuur handmatig geregeld worden en heeft het geen ventilatiesysteem nodig. Bij een tweepersoons werkplek kan de luchtstroom zo fijn geregeld worden, dat er geen afbreuk wordt gedaan aan de behoeften van de tweede persoon. De mogelijkheid om zelf direct invloed uit te oefenen op het binnenklimaat heeft een positieve invloed op de productiviteit.

Downsizing: Low Tech in plaats van High Tech

Het concept van de Co2mfort-gevel zorgt ervoor dat in de winter de zonnewarmte in de geveltussenruimte wordt gebruikt voor verwarming van de ruimte. In de zomer wordt ongewenste hitte afgevoerd door het ventileren van de geveltussenruimte. De natuurlijke luchtstroming wordt ondersteund door bouwkundige voorzieningen. De 'Low Tech in plaats van High Tech'-oplossing van een handmatig te regelen gevel veroorzaakt geringere onderhouds- en bedrijfskosten tegenover het conventionele ventilatiesysteem.

U vindt SOLARLUX in hal 1, stand A130.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie