FAKRO toont op de Bouwbeurs de FTT Thermo dakramen.

Vanaf februari brengt FAKRO een vernieuwd energiebesparend tuimeldakraam op de markt. Het dakraam dringt energieverbruik voor het opwarmen van een woning drastisch terug en is daarmee erg geschikt voor passiefbouw.

De uitstekende eigenschappen van dit dakraam en de hoge winddichtheid maken het uiterst geschikt voor toepassing in zowel passieve constructie als in kamers met airconditioning en mechanische ventilatie. Het grote glasoppervlak van het dakraam voorziet de zolderruimte van natuurlijke lichtinval en de verhoogde tuimelas vergroot de doorloopruimte aanzienlijk.


Strenge eisen energiezuinig bouwen

Het Bouwbesluit richten zich steeds meer op het behalen van lagere EPC-waarden voor woningen. Bedrijven zoeken daarom continu naar nieuwe mogelijkheden om producten energiezuiniger te maken. FAKRO gaat mee met de nieuwe eisen ten aanzien van nieuwbouw en brengt twee nieuwe energiebesparende tuimeldakramen op de markt: de FTT U6 Thermo en FTT U8 Thermo tuimeldakramen.


Warmste dakraam

Het FTT U6 Thermo dakraam is standaard uitgerust met drievoudige beglazing, geharde buiten- en middenruit en binnenste beglazing gelaagd met P2A veiligheidsbeglazing. De drievoudige beglazing is voorzien van lage emissiviteit coating, warme glasafstandshouders en gevuld met argon gas. De elementen zorgen ervoor dat het tuimeldakraam een lage u-waarde van 0,81 W/m2K behaalt.
Het FTT U8 Thermo tuimeldakraam behaalt zelfs, dankzij zijn viervoudige beglazing met krypton gasvulling, een u-waarde van 0,68 W/m2K. Daarmee is de FTT U8 Thermo op dit moment het ‘warmste’ dakraam.


Maatvoering

De vernieuwde FTT Thermo tuimeldakramen zijn leverbaar in het breedste aanbod aan maten van FAKRO. Naast het standaard maten pakket, zijn de FTT U6 en U8 Thermo leverbaar in grote maten als 114x160 en 94x180.