Vloer verwarmen met slimme thermostaat

Speedheat komt met variant voor vloerverwarming (Speedheat G4).

De Slimme Thermostaat doet op grootse wijze zijn intrede in Nederland. Een thermostaat waarmee gemiddeld 20% is te besparen op de energierekening.

Speedheat Nederland BV, het bedrijf achter de vierde generatie vloerverwarming, ontwikkelde een variant voor haar vierde generatie vloerverwarming (Speedheat G4). Mede dankzij Essent staat de Slimme Thermostaat volop in de belangstelling.


Vierde generatie

Als opvolger van systemen die onder de constructievloer lagen (eerste generatie), in de constructievloer (tweede generatie) en in de afdekvloer (derde generatie), introduceerde Speedheat drie jaar geleden de term ‘vierde generatie’. De producten van Speedheat liggen op de isolatielaag die op de afdekvloer ligt, direct tegen de vloerbedekking aan.


Waarom een variant

Speedheat Nederland speelt in op de groeiende vraag naar vloerverwarming als hoofdverwarming. Sinds de introductie van de vierde generatie vloerverwarming ontdekken consumenten dat vloerverwarming vaak een uitstekend alternatief is voor traditionele systemen van verwarmen. Als zich dan een kans voordoet om nog meer te besparen, door gebruik van de Slimme Thermostaat, dan haakt Speedheat daar uiteraard op in.


Werking

De sensor in de Slimme Thermostaat voorkomt dat mensen onnodig hun vloerverwarming aan laten staan. Met een Slimme Thermostaat hoef je het dagprogramma niet telkens aan te passen als je dag een keer afwijkt van het programma.
Het G4-systeem is on-demand: je kunt op ieder moment warmte oproepen. Bij conventionele systemen levert de thermostaat geen besparing op. Deze systemen kunnen weliswaar ook worden uitgeschakeld. Alleen duurt het dan weer lang voor ze warmte afgeven. Per saldo win je dan niets. Speedheat G4 brengt de vloertemperatuur weer razendsnel op het gewenste niveau en dat ook nog eens tegen een minimaal verbruik van energie.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie