ComfoSchool houdt kinderen bij de les

Armstrong en J.E. StorkAir introduceren een ventilatieplafond voor o.a. schoollokalen.

Een goede luchttoevoer is daarom ook van groot belang zodat de kinderen zich optimaal kunnen concentreren.

Armstrong Plafonds en J.E. StorkAir introduceren ComfoSchool, een innovatief systeem waarbij de luchttoevoer is verwerkt in het plafond. Hierdoor heerst overal in de klas een aangenaam binnenklimaat zodat kinderen geconcentreerd kunnen werken. Armstrong heeft hiervoor drie platen ontwikkeld namelijk ComfoSchool Bioguard, ComfoSchool Sierra OP en ComfoSchool Alpina. J.E. StorkAir is de licentiehouder van het gepatenteerde ventilatiesysteem.

Werking ventilatiesysteem

Het ComfoSchool plafondsysteem leidt verse buitenlucht via een ventilatie-unit naar de geperforeerde plafondpanelen, die de frisse lucht gelijkmatig in de hele ruimte toelaten. De gaatjes zijn zo gedimensioneerd dat de verse lucht de temperatuur van de ruimte kan aannemen zodat er nooit sprake is van tocht. Door de lage luchtsnelheid is het systeem ook bijzonder stil en blijft het binnen de wettelijke geluidsnorm van 35dBA.

Subsidie

Het systeem is ook bijzonder flexibel: het kan per lokaal worden toegepast en dus gefaseerd worden ingevoerd. Scholen kunnen tot en met september 2011 gebruik maken van de subsidieregeling.

Bioguard Acoustic

De Bioguard Acoustic plafondplaten van Armstrong hebben een bacteriedodende en schimmelwerende coating. Door deze platen toe te passen binnen het systeem, kunnen diverse gezondheidsklachten worden voorkomen. De plafondtegels hebben een goede geluidabsorptie (αw = 0,60(H) in combinatie met een zeer goede overlangsgeluidisolatie. Dit zorgt voor evenwicht in het akoestische binnenklimaat.

Sierra OP

De Sierra OP plafondpanelen zijn een goede keuze als optimale akoestische omstandigheden gewenst zijn. De hoge geluidabsorptie (αw = 0,90) in combinatie met een goede overlangsgeluidisolatie verbeteren de spraakverstaanbaarheid, waardoor leerlingen zich beter kunnen concentreren.

Alpina

Uit financieel oogpunt verdienen Alpina plafondtegels de voorkeur. Alpina heeft een goede geluidabsorptie (αw = 0,70) in combinatie met een goede overlangsgeluidisolatie. Hiermee kan op economische wijze een verbetering van het binnenklimaat in de klaslokalen worden gerealiseerd. Alpina is voor 65% vervaardigd uit gerecyclede materialen.

Nominatie

Het innovatieve systeem ComfoSchool is nu al genomineerd voor de Nederlandse Bouwprijs 2011 in de categorie bouwmaterialen en –systemen. Of ComfoSchool ook daadwerkelijk in de prijzen valt zal 9 februari a.s. bekend worden.

 
U vindt J.E. StorkAir in hal 9, stand B080.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie