Tonzon werpt nieuw licht op hedendaagse warmteleer

TONZON high tech warmte-isolatie op Bouwbeurs (9 februari in Bouwhuis).

Tijdens de presentatie ‘Hoe werkt isolatie met reflectie’ op 9 februari a.s., zal Tonzon nieuw licht werpen op de hedendaagse warmteleer en bijvoorbeeld laten zien dat het idee dat warmte opstijgt een iets te simpele gedachte is.

Misvatting

Wanneer werkt ‘isolatie met reflectie’ wel en wanneer niet? Hierover blijken nog veel misverstanden en misvattingen te bestaan. Het aanbrengen van TONZON HR-Radiatorfolie op de achterzijde van een radiator zou bijvoorbeeld ‘volkomen onzin zijn’. Tijdens deze interactieve sessie zal Tonzon proberen deze en andere misvattingen de wereld uit te krijgen en te laten zien hoe een en ander echt werkt.

Verkeerd

Tonzon is van mening dat de misvatting dat warmte opstijgt, er toe heeft geleid dat de huidige EPC en het Energielabel principieel verkeerd worden bepaald. Daardoor is het isoleren van een onverwarmde vliering of zolder sterk overgewaardeerd en het isoleren van de vloer van de woonverdieping sterk ondergewaardeerd.

Fenomeen

Ook zal worden uitgelegd hoe het mogelijk is dat TONZON Thermoskussens op een passieve manier een begane grondvloer nog warmer maken dan de lucht er boven. Passief, omdat het systeem geen energie kost, maar juist energie bespaart. Opmerkelijk hierbij is dat dit bijzondere effect wordt bereikt met een investering van slechts 60 gram materie per m². Bedenk dat gewoon papier al 80 gram per m² weegt.
Veel specialisten en deskundigen hebben inmiddels al hun hoofd gebroken over dit fenomeen. Speciale plaatsen zijn daarom gereserveerd voor hoogleraren, universitaire (hoofd)docenten en docenten werkzaam bij hogescholen.

U vindt Tonzon in hal 10, stand C009.
« Nieuws overzicht