De Groot Vroomshoop Houtbouw levert een innovatieve ontwikkeling in prefab daken.

Samen met Vaillant en Oranjedak heeft fabrikant een prefab dakconcept ontwikkeld waarin op een unieke manier zonnepanelen zijn ingebouwd die stroom en warm water produceren.

De energieopbrengst is groter dan normaal en de bouwtijd korter. Door de prefabricage vindt montage bovendien onder ideale omstandigheden plaats, wat de kwaliteit verhoogt.

Meer stroom

Het PV-zonnepaneel dat stroom opwekt ligt op de panlatten met een uniek dubbeldekkersysteem. Het systeem bevat eenvoudige kunststof elementen, gevuld met antivriesvloeistof, die het PV-zonnepaneel koelen en zonnewarmte opvangen. Hierdoor levert het paneel meer stroom op en de afgevoerde warmte zorgt via een warmtewisselaar voor warm water in een boiler. Twee vliegen in één klap.

Snelheid en kwaliteit

De Groot Vroomshoop Houtbouw bouwt de zonnepanelen al in de fabriek in. Hierdoor hebben slecht weer en moeilijke werksituaties op het dak geen invloed meer op de bouw. De dakelementen worden altijd op tijd geleverd. Het KOMO- attest met -productcertificaat staat garant voor de hoge kwaliteitsstandaard.
De Groot Vroomshoop dakelementen worden geïsoleerd met minerale wol en bieden daardoor, naast goede brandwerende thermische eigenschappen, ook zeer goede geluidsisolatie. De toegepaste bovenfolie is prima bestand tegen beschadigingen en scheurvorming. De dampremmende folie, in combinatie met goede details, zorgt voor de gewenste luchtdichtheid. De dakelementen met uitstekende bouwfysische eigenschappen voldoen aan verhoogde SKD-eisen (Stichting Kwaliteit Dak) met het oog op sterkte en stijfheid.

Tentoonstelling

De samenwerking tussen De Groot Vroomshoop Houtbouw, Dubotechniek, Oranjedak en Vaillant staat garant voor een goed resultaat. Vaillant levert de zonnepanelen en Oranjedak de lamellen onder de pannen en panelen. Dubotechniek is bedenker van het energieconcept, bundelt alle kennis van de partners, biedt permanente tentoonstellingruimte voor het systeem en beheert het concept.