Beglazing weert zonnewarmte

Cool-Lite Xtreme zet nieuwe standaard in zonnewarmtewerende beglazing.

Het nieuwe SGG Cool-Lite Xtreme 60/28 biedt niet alleen een uniek hoge selectiviteit (TL/g), maar is met een Ug-waarde van 1,0 W/m²K momenteel de best presterende zonnewarmtewerende beglazing op de markt.

De selectiviteit van een beglazing is de verhouding tussen de hoogst mogelijke lichttransmissie en de laagst mogelijke energetische transmissie.

Combinatie

Het is nooit eerder gelukt een lagere g-waarde te behalen, dan de helft van de TL waarde. SGG Cool-Lite Xtreme 60/28 doorbreekt deze regel met een zeer hoge lichttransmissie van 60% en een buitengewoon lage zonnewarmtewerende g-waarde van 28%. De combinatie van deze eigenschappen maakt dat bijzonder grote glasoppervlakken in een gebouw kunnen worden toegepast.
Tijdens alle seizoenen is er binnenvallend natuurlijk licht voor een heldere sfeer in de binnenruimte, terwijl de zonnewarmte toch buiten blijft voor een aangenaam binnenklimaat. In de koudere seizoenen leidt de U-waarde van 1,0 W/m2K tot optimale isolatie van de in de binnenruimte opgewekte warmte. Deze U-waarde is de allerbeste realiseerbaar in dubbelglas.

Minder energieverbruik

Voor bedrijfsgebouwen in het bijzonder, is SGG Cool-Lite Xtreme 60/28 in aanschaf en onderhoud ook de meest rendabele van alle zonnewarmtewerende beglazingen. Zo zorgt SGG Cool-Lite Xtreme 60/28 voor een verregaande besparing op de exploitatiekosten voor binnenklimaatbeheersing: minder energieverbruik voor airconditioning en verwarming. Het glas is daarmee dus ook aanmerkelijk beter voor het milieu. Verder combineert SGG Cool-Lite Xtreme 60/28 neutraal buitenaanzicht met neutraal doorzicht.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie