Lichtgewicht MDF van superieure kwaliteit

Coillte levert een primeur in lichtgewicht MDF: Medite Ultralite.

Medite Ultralite is de nieuwste aanwinst die Coillte Panel Products als special heeft toegevoegd aan het Medite MDF programma.

Dit lichtgewicht MDF is van superieure kwaliteit.

Kwaliteit

Het Ierse Medite is nu in staat om de noodzakelijke kwaliteit houtvezels te vervaardigen waaruit het ultralichte MDF wordt geproduceerd dat qua samenstelling, kwaliteit en betrouwbaarheid de naam Medite draagt.
Om te kunnen voldoen aan de hoge productie-eisen die gelden voor de rest van het Medite MDF-assortiment met FSC-certificaat, moest Medite Ultralite net zo’n consistente en betrouwbare MDF kwaliteit hebben als de rest van de producten van het Ierse moederbedrijf Coillte.

Toepassingen

Medite Ultralite heeft hetzelfde gladde oppervlak en dezelfde stabiliteit als standaard MDF. Het biedt een uitstekende ondergrond voor een afwerking met verf, fineer of een andere topdeklaag. Belangrijk voordeel is dat het plaatmateriaal zich makkelijk laat verwerken, voor minder slijtage aan gereedschappen zorgt en vooral geschikt is voor lichtgewicht toepassingen als decor- en standbouw, lichtgewicht meubilair, onderdelen voor caravans en campers, profiellijsten en fotolijstjes. Ook in de vliegtuig- en scheepsbouw, of voor lichtgewicht plafond- en wandafwerkingen binnenshuis is Ultralite geschikt.

Kenmerken
  • geschikt voor gebruik binnenshuis onder droge omstandigheden (norm EN622 deel 1 en 5);
  • voldoet aan de EN13986;
  • geschikt voor gebruik in Gevarenklasse 1 van EN 335-3;
  • Medite Ultralite behoudt de lichte geelbruine kleur van de houtvezels;
  • productie vindt plaats onder een bij de NSAI-geregistreerde I.S. EN ISO 9001:2000-kwaliteitsbeheersysteem.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie