Spuitpleister biedt brandwerende bescherming voor kanaalplaatvloeren

REPPEL b.v. Bouwspecialiteiten biedt de oplossing met Cafco MANDOLITE CP2 brandwerend spuitpleister.

De BFBN adviseert ontwerpers van kanaalplaatvloeren om voor nieuwe projecten de ‘bepaling van brandwerendheid’ uit te voeren.

In situaties waar in nieuwbouw of renovatie een aanvullende brandwerende bekleding op de kanaalplaatvloer noodzakelijk is, biedt REPPEL b.v. Bouwspecialiteiten de oplossing met Cafco MANDOLITE CP2 brandwerende spuitpleister.

Testen

In samenwerking met PROMAT B.V. zijn bij Efectis Nederland B.V. testen uitgevoerd met Cafco MANDOLITE CP2 brandwerende spuitpleister op een voorgespannen kanaalplaatvloer. De basis van deze uitgevoerde testen is de brief van de BFBN waarin voor een aantal specifieke gevallen aanvullende criteria voor de brandwerende isolatie van kanaalplaten gesteld zijn. De resultaten van de met succes uitgevoerde testen zijn verwerkt in het rapport 2010-Efectis-R0593 ‘Brandwerende bescherming van betonnen kanaalplaten met Cafco MANDOLITE CP2’.

Met Cafco MANDOLITE CP2 biedt REPPEL b.v. Bouwspecialiteiten een direct toepasbare oplossing om eenvoudig aanvullende brandwerende bekleding aan te brengen op kanaalplaten. De technische adviseurs van REPPEL b.v. kunnen u uitgebreid informeren over de toepassing van Cafco MANDOLITE CP2.

Kenmerken

Cafco MANDOLITE CP2 is een vezelvrije cement-vermiculite spuitpleister voor het profielvolgend brandwerend bekleden van staal- en betonconstructies in gebouwen of semi-buitensituaties. Het materiaal is milieuvriendelijk en heeft een naadloos lichtgestructureerd oppervlak. Cafco MANDOLITE CP2 is lichtgrijs van kleur en kan desgewenst afgewerkt worden met een daartoe geschikte vochtregulerende latex of betonverf op kleur. Voor het aanbrengen van Cafco MANDOLITE CP2 wordt samengewerkt met gespecialiseerde applicatiebedrijven.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie