Stelkozijn voldoet aan allerhoogste eisen

Recystel levert R-2010: het best isolerende stelkozijn voor het duurzame gebouw.

De eisen qua duurzaamheid en energiezuinig bouwen worden in de (nieuw)bouw steeds verder aangescherpt. Zo hoeft bijvoorbeeld in een passiefhuisconstructie niet actief verwarmd te worden.

Belangrijk in een dergelijk duurzaam gebouw is de isolatiewaarde van de totale schil: muren, vloeren, daken en ramen. Het stelkozijn is een essentieel onderdeel om de maximale isolatiewaarde te bereiken. Daarom heeft Recystel een geïsoleerd kunststof stelkozijn ontwikkeld dat voldoet aan de allerhoogste eisen qua gevelisolatie: de R-2010.

Kenmerken

De R-2010 is speciaal ontwikkeld voor toepassing in energiezuinige passiefhuisconstructies en andere constructies waar hoge eisen worden gesteld aan gevelisolatie. De R-2010 is met een isolatiewaarde van 0,035 W/mK tot 70 procent beter isolerend dan vergelijkbare stelkozijnen.

Daarnaast is deze spijker-, schroef- en zaagbaar en kan worden meegestort in prefab betonelementen.
De kozijnen zijn standaard geschikt voor spouwbreedten van 105 - 300 mm en is als raamwerk op maat leverbaar of als handelslengte te verkrijgen.
Dit stelkozijn is rechtstreeks aan het binnenblad te bevestigen zonder gebruik te maken van BAT-ankers.

Ook bevat de kozijnconstructie oersterke hoekverbindingen, aangezien deze bij maatwerk gelast en uitgefreesd worden. Hierdoor vindt een perfecte waterafvoer vanuit de spouw plaats. Er is zelfs beglaasde montage mogelijk in combinatie met het Recyclick montagesysteem.

De meerwaarde van de R-2010 draait dus niet alleen om duurzaamheid, het systeem biedt ook volop designvrijheid en flexibiliteit voor architecten en aannemers.

 
U vindt Recystel in hal 1, stand A104.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie