Nelskamp toont duurzame producten

Het Duurzaamheidspakket van Nelskamp met behoud van de uitstraling van het pannendak.

Tijdens de BouwBeurs komt Nelskamp met producten die aantonen dat energie opwekken niet ten koste hoeft te gaan van de uitstraling van een pannendak.


ClimaLife, luchtreinigende betondakpannen

Titaniumdioxide in de toplaag reageert met UV-licht. Lucht die de pan benaderd wordt gereinigd (schadelijke stikstofoxiden worden omgezet in niet-schadelijke nitraten). De elektrolyse is een positieve bijwerking die de groei van organismen (algen) remt.
ClimaLife dakpannen verbeteren de luchtkwaliteit zonder extra inspanning.

Solarpannen, onzichtbaar energie opwekken

De gepatenteerde solarelementen worden in het panmodel en in dezelfde kleur als de dakpannen aangebracht. De dubbelwandige solarelementen bevatten een vloeistof die d.m.v. de warmtepomp wordt rondgepompt. Warmte wordt door het element geabsorbeerd en afgegeven voor tapwater en verwarming. Dit systeem is uniek, omdat het rendeert gedurende het hele jaar!

PV amorf silicium laminaat op keramische dakpannen

Ook hier geldt dat energie opwekken niet ten koste hoeft te gaan van de uitstraling van een pannendak. Hoogwaardig dunbed amorf-silicium is samengesteld tot een laminaat en verlijmd op een alu-draagplaat. Het dakpanmodel MS-5 is als drager geschikt gemaakt voor modules van 285x39,4 cm. Een plug-and-play systeem dat door de dakdekker wordt aangebracht met een enorm hoge opbrengst door het piramidevormige lichtspectrum; 68 Wp per module!

Nog meer nieuws

De nieuwe Multi klikhaak wordt in de kopsluiting gezet en vastgeschroefd in de onderliggende panlat. De dakpan is onderin aan de achterzijde, voorzien van een uitsparing. De bovenliggende dakpan wordt met deze uitsparing over de Multi klikhaak geplaatst en door enig aandrukken, klemt de haak zich in de uitsparing. Op deze manier is er een maximale verankering, zowel aan de boven als onderzijde van de dakpan.

U vindt Nelskamp in hal 11, stand D034.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie