Lichtgewicht geïsoleerd sandwich/beton vloersysteem

Het Reppel OP-DECK vloersysteem combineert de voordelen van staalplaat betonvloeren met die van ribbenvloeren.

Het OP-DECK vloersysteem is gebaseerd op traditionele betonverwerking maar met optimale ontwerp en montage flexibiliteit.

OP-DECK vloeren zijn uitermate geschikt om toe te passen in energiezuinige gebouwontwerpen die inspelen op het intensiever gebruiken van de beschikbare ruimte.
Met het OP-DECK sandwich/beton vloersysteem worden geïsoleerde lichtgewicht betonvloeren gemaakt met vrije overspanningen tot 10 meter en bieden een aanzienlijke besparing op de totale bouwkosten in een project.

Het systeem

Een OP-DECK vloer kan worden opgelegd op draagconstructies uit staal, beton, metselwerk hout e.d. Het OP-DECK sandwich vloerpaneel fungeert als verloren bekisting en isolatie voor een relatief slanke gewapende betonvloer met een vrije overspanning tot een maximum van 10 meter.
OP-DECK bestaat uit een sandwichpaneel van dunne geprofileerde staalplaat met PIR-schuimisolatie. EPS-profielblokken op het sandwichpaneel zorgen voor verdere gewichtsbesparing en maken de vloer tot een betonvloer van het T-balk principe (ribbenvloer).
Beide componenten, sandwichpaneel en EPS- profielblokken worden in situ aangebracht. Het resultaat, na het aanbrengen van wapening en beton, is een lichtgewicht geïsoleerde vloer met een grote vrije overspanning, geringe opbouwhoogte en een witte (RAL 9002), blijvend zichtwerk onderzijde, die als plafond fungeert.
In de OP-DECK vloer kan eventueel vloerverwarming of een compleet energiemanagement systeem worden opgenomen.

Toepassing

OP-DECK vloeren worden bijv. gebruikt als basis voor parkeerdaken, tuindaken, renovatievloeren en als vloer bij gebouwen op poten (parkeren op het maaiveld onder het gebouw).

 
U vind Reppel in hal 10, standnummer C069

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie