Energieopwekking in aluminium gevels

Sapa Solar is de energie oplossing voor de toekomst.

Sapa Building System levert energieoplossingen waarbij de fotovoltaïsche energieopwekking in aluminium gevels geïntegreerd wordt.

Doorzichtige panelen

De doorzichtige fotovoltaïsche panelen kunnen, in combinatie met de aluminium profielen van Sapa, eenvoudig geïntegreerd worden in gevels en daken, en leveren een hoge energieopbrengst. Ze zijn verkrijgbaar voor diverse toepassingen, in verschillende afmetingen, vormen, kleuren en transparantie. De fotovoltaïsche cellen worden vastgezet tussen twee glasplaten. Afhankelijk van de grootte kunnen de panelen ook thermisch geïsoleerd worden. Voor dakbedekking is een extra gelamineerde versie verkrijgbaar. Door de afstand tussen de cellen in het glaspaneel aan te passen, kan lichtdoorlating en schaduweffect in het gebouw geregeld worden.

Ondoorzichtige panelen

Dankzij de integratie van ondoorzichtige, hoogrendement zonnepanelen in gevels kan de gebouwstructuur en betongevel bedekt worden. De isolatie achter de ondoorzichtige panelen zorgt voor de nodige thermische brug. In een en dezelfde gevel kunnen desgewenst zowel doorzichtige als ondoorzichtige panelen gecombineerd worden.

Rendement

Het resultaat is een lage kostprijs, duurzame energie en de mogelijkheid om ‘schone’ energie te combineren met projectondersteuning, een schitterend bouwontwerp en een aangetoond rendement op investering.

U vindt Sapa Building Systems in hal 1, stand D082.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie